Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Η Λεβερκούζεν “θύμωσε” την Μπάγερν και το… πλήρωσε – Γκέλα “μεγατόνων” για τη Λειψία (video)

Η Λεβερκούζεν “θύμωσε” την Μπάγερν και το… πλήρωσε – Γκέλα “μεγατόνων” για τη Λειψία (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε… πάρτι τίτλου στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν την οποία νίκησε με 2-4 για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γερμανίας, σε ένα ματς που το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Μεγάλο στραβοπάτημα για τη Λειψία κόντρα στην υποβιβασμένη Πάντερμπορν, άλμα παραμονής για την Μάιντς με το “διπλό” επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Το… λάθος να προηγηθεί έκανε η Μπάγερ Λεβερκούζεν που άνοιξε το σκορ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου με τον Αλάριο μόλις στο 10ο λεπτό με συνέπεια να βιώσει μία απίστευτη “καταιγίδα” στα τελευταία 18 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με τους Κομάν (27′), Γκορέτσκα (42′) και Γκνάμπρι (45′) να ακάνουν το σκορ 1-3 υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν και άλλες ευκαιρίες για να κλείσουν με περισσότερα γκολ το πρώτο μέρος.

Ο Λεβαντόφσκι, μετά από όμορφη ασίστ του Μίλερ, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4 για τους Βαυαρούς στο 66′, με τις “ασπιρίνες” απλά να μειώνουν σε 2-4 στο 89ο λεπτό με γκολ του Βιρτς. Με αυτή τη νίκη η Μπάγερν έφτασε τους 70 βαθμούς και πλέον απέχει μία… ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, αφού απέσπασε διαφορά δέκα βαθμών από την δεύτερη Ντόρτμουντ, που αντιμετωπίζει την Χέρτα Βερολίνου σήμερα (6/6) το βράδυ, ενώ η Λεβερκούζεν έμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς. 

Στα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε η εντός έδρας “γκέλα” της Λειψίας, που έμεινε στο 1-1, με την ήδη υποβιβασμένη Πάντερμπορν, και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Σικ έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 27′ αλλά η αποβολή η αποβολή του Ουπαμεκανό με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 43’ άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε χώρους στους φιλοξενούμενους οι οποίοι κυριάρχησαν στην επανάληψη και είδαν τις προσπάθειές τους να δικαιώνονται με το γκολ της ισοφάρισης από τον Στρόντιεκ να έρχεται στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Από εκεί και πέρα η Μάιντς πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη (0-2) επί της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και αποσπάστηκε με τρεις πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού με 31 βαθμούς, εκεί όπου παρέμεινε η Φορτούνα του Ντίσελντορφ  με 28 πόντους, αφού παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Χένινγκς στο 5′ και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από 9′ -λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Χούμπνερ- δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Χόφενχαϊμ μένοντας στο 2-2. 


Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Παρασκευή (5/6)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-0
(59′ Πέτερσεν)

Σάββατο (6/6)
Λειψία-Πάντερμπορν 1-1
(27′ Σικ – 90’+2′ Στρόντιεκ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-4
(9′ Αλάριο, 89′ Βιρτς – 27′ Κομάν, 42′ Γκορέτσκα, 45′ Γκνάμπρι, 66′ Λεβαντόφσκι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 0-2
(43′ Νιακατέ, 77′ Κούντε)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χόφενχαϊμ 2-2
(5′, 77′ πεν. Χένινγκς – 16′ Νταμπούρ, 61′ Τσούμπερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή (7/6)
Βέντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (14:30)
Ουνιόν Βερολίνου-Σάλκε (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία (19:00)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις