Η Βαλένθια αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος, με τον Ζαν Μοντέρο να ετοιμάζεται να αφήσει τις “νυχτερίδες” μετά την ολοκλήρωσή τους και τη “Marca” να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Δομινικανό γκαρντ να πηγαίνει στον Ολυμπιακό.
Σύμφωνα με την “Marca”, ο Ζαν Μοντέρο θα αποχωρήσει -μετά από δύο σεζόν- από τη βαλένθια και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, βάζοντας έτσι τέλος στις όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπήρχαν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στη φετινή Euroleague, την οποία ο Ολυμπαικός κατέκτησε, ο 22χρονος γκαρντ είχε 14.4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ κατά μέσο όρο και οδήγησε τη Βαλένθια μέχρι το Final Four του “Telekom Center Athens” αποκλείοντας στα playoffs των Παναθηναϊκό.
Ο Μοντέρο βρέθηκε και στην κορυφαία πεντάδα της χρονιάς της Euroleague μαζί με τους Ελάιτζα Μπράιαντ, Σιλβέν Φρανσίσκο, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Σάσα Βεζένκοφ.
“Όπως επιβεβαίωσε η Marca, ο Δομινικανός γκαρντ θα αποχωρήσει από τη Βαλένθια έπειτα από δύο σεζόν γεμάτες ατομικές και ομαδικές επιτυχίες και θα συνεχίσει την καριέρα του στον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πριν από αυτό, πάντως, ο Μοντέρο έχει ακόμη μια αποστολή να ολοκληρώσει, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά, έχοντας πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φετινά playoffs. Σε πέντε αγώνες μετρά κατά μέσο όρο 17,6 πόντους, με τη Βαλένθια να έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες και να φτάνει αήττητη μέχρι τους τελικούς” αναφέρει χαρακτηριστικά η Marca.