Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Μαρία Πρεβολαράκη διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης

Η Μαρία Πρεβολαράκη διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης
facebook.com/wrestlinghellas

Με το δεύτερο χρυσό μετάλλιο «φλερτάρει» η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης, που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Απόψε το βράδυ, η Μαρία Πρεβολαράκη θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 53 κιλών, με αντίπαλο την 21χρονη, Σουηδή, Εμα Γιόνα Ντενίς, με στόχο να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Η Μαρία Πρεβολαράκη νίκησε με πτώση την Τουρκάλα Ζεϊνέπ Γετγκίλ κι απέδειξε ότι παραμένει μία εκ των κορυφαίων του αθλήματος στον κόσμο. Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, η ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Στον πρώτο της αγώνα, η «κυρία» της ελληνικής πάλης αντιμετώπισε την Τατιάνα Ντεμπιέν από τη Γαλλία, φτάνοντας στη νίκη με 3-1. Στη συνέχεια τέθηκε απέναντι στη Μολδαβή Ιουλία Λέορντα, η οποία μάλιστα μπήκε στο τουρνουά με τον τίτλο του φαβορί για το χρυσό. Εκεί η Πρεβολαράκη τα έδωσε όλα και μετά το 3-3 με μία πτώση έδωσε τέλος στο ματς, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

Στο ματς που την έστειλε στον τελικό, Πρεβολαράκη κυριάρχησε απόλυτα. Απέναντι στην Ζεϊνέπ Γετγκίλ από την Τουρκία δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της από την αρχή και κατάφερε με πτώση να πάρει πανηγυρικά την πρόκριση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις