Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Μπάγερν έστειλε τον Ολυμπιακό στα play off του Champions League

Η Μπάγερν έστειλε τον Ολυμπιακό στα play off του Champions League
ΦΩΤΟ Reuters

Η νίκη της Μπάγερν Μονάχου στον ημιτελικό του Champions League κι ο αποκλεισμός της Λιόν, οδήγησαν τον Ολυμπιακό απευθείας στα play off της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Οι Πειραιώτες χρειαζόντουσαν μόνο να μην κατακτήσει η Λιόν το Champions League για να “κερδίσουν” μία θέση στα play off των προκριματικών, “γλιτώνοντας” τον τρίτο προκριματικό γύρο, καθώς η γαλλική ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει “εισιτήριο” για τη διοργάνωση της νέας σεζόν.

Λιόν – Μπάγερν Μονάχου: Ασταμάτητοι οι “Βαυαροί”! Προκρίθηκαν με τριάρα στον τελικό του Champions League (video)

Ως εκ τούτου, τη θέση που είχε “κρατηθεί” από την UEFA για τον νικητή του φετινού Champions League, δεν θα χρειαστούν ούτε η Μπάγερν Μονάχου, ούτε η Παρί Σεν Ζερμέν, με αποτέλεσμα ο Άγιαξ να μετακινείται απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης κι ο Ολυμπιακός με τη Σλάβια Πράγας, στα play off των προκριματικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Προκριματικά Champions League: “Πέρασαν” τα φαβορί! Τα αποτελέσματα και η επόμενη φάση

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα, έχει και σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού οι Πειραιώτες έχουν πλέον εξασφαλισμένους τους ομίλους είτε στο Champions League, είτε στο Europa League, γεγονός που “μεταφράζεται” σε σίγουρα έσοδα, τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις