Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Μπαρτσελόνα “καθάρισε” τη Νάπολι σε ένα ημίχρονο και πέταξε για τους “8” (video)

Η Μπαρτσελόνα “καθάρισε” τη Νάπολι σε ένα ημίχρονο και πέταξε για τους “8” (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Μόλις 45 λεπτά χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στη Νάπολι, καθώς το 3-1 του ημιχρόνου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι, έδωσε στους “μπλαουγκράνα” τη νίκη.

Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα επικρατώντας με 3-1 της Νάπολι στο “Καμπ Νου”. Οι “μπλαουγκράνα” αιφνιδιάστηκαν από το δυνατό ξεκίνημα της Νάπολι, που μόλις στο 2ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Μέρτενς, αλλά στο 10ο λεπτό η κεφαλιά του Λανγκλέ, έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και και έδιωξε το άγχος από πάνω τους.

Το καταπληκτικό γκολ του Μέσι στο 23′ που αντιμετώπισε μόνος του όλη την άμυνα των “παρτενοπέι”, πριν στείλει… πέφτωντας (!) τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των “μπλαουγκράνα”, καθώς η Νάπολι -σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς- έψαχνε πλέον δύο γκολ για να έχει τύχη.

Στο 30′ ο διαιτητής Τσακίρ, με χρήση του VAR ακύρωσε το γκολ του Μέσι, χρεώνοντας χέρι στον επιθετικό των “μπλαουγκράνα”, ενώ στο πρώτο λεπτό ων καθυστερήσεων, ο Σουάρες με πέναλτι (μία… περίεργη ανατροπή του Μέσι από τον Κουλιμπαλί που πήγε να διώξει τη μπάλα) έκανε το 3-0.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Ινσίνιε μείωσε σε 3-1 για τη Νάπολι με πέναλτι (ανατροπή του Μέρτενς από τον Ράκιτιτς). Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το προβάδισμά της στο δεύτερο ημίχρονο, απειλήθηκε ελάχιστα και πήρε μία δίκαιη πρόκριση που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Ρομπέρτο. Ράκιτιτς, Ντε Γιόνγκ, Γκριεζμάν (84′ Μονσού), Μέσι, Σουάρες (90’+2′ Φίρμπο).

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρουί, Ντέμε (46′ Λομπότκα), Ρουίς (79′ Ελμάς), Ζιελίνσκι (70′ Λοθανο), Καγεχόν (70′ Πολιτάνο), Ινσίνιε (79′ Μίλικ), Μέρτενς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις