Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
ΦΩΤΟ Reuters

Η εισαγγελία της Βαρκελώνης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της Μπαρτσελόνα για διαφθορά και πλέον οι Καταλανοί κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι κατηγορίες είναι εις βάρος των πρώην προέδρων της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ, καθώς και του Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, για τα αδικήματα της διαφθοράς, της παραβίασης εμπιστοσύνης και της ψευδών επιχειρηματικών στοιχείων.

Οι Καταλνοί κατηγορούνται ότι προσέλαβαν τον Νεγκρέιρα «για να ευνοήσει την ομάδα στη λήψη αποφάσεων των διαιτητών» και σύμφωνα με τη Marca, η UEFA θα μπορούσε να εξετάσει, χωρίς να περιμένει απόφαση, εάν η παρουσία της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκαλεί δυσφήμιση.

Το άρθρο 4 του κανονισμού των διοργανώσεων δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Στην πραγματικότητα, αυτό το άρθρο τίθεται σε ισχύ για να δημιουργήσει μια γραμμή άμυνας για το πνεύμα του παιχνιδιού και, ειδικότερα, για τις αξίες που προσπαθεί να μεταφέρει η UEFA για να εξασφαλίσει αξιοπρεπή ανταγωνισμό. Η UEFA διατηρεί πάντα το δικαίωμα να μην δέχεται συλλόγους που, έχοντας κερδίσει τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που θέτουν οι κανονισμοί των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πριν από μέρες η UEFA ζήτησε πληροφορίες για το τι συνέβαινε όταν ήταν απλώς μια έρευνα, όμως η απαγγελία κατηγοριών, έχει σημάνει συναγερμό τόσο στη Νιόν όσο και στη Βαρκελώνη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις