Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Μπασκόνια παρουσίασε τον Νίκο Ρογκαβόπουλο

Η Μπασκόνια παρουσίασε τον Νίκο Ρογκαβόπουλο

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος παρουσιάστηκε από την Μπασκόνια και δήλωσε έτοιμος για τη νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδας στο Mundobasket 2023, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Euroleague, με την Μπασκόνια να του δίνει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στο υψηλότερο επίπεδο.

«Αποφάσισα γρήγορα να παίξω στην Μπασκόνια γιατί μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει. Είναι μια μεγάλη ομάδα, που παίζει στην Euroleague και έχει μεγάλη ιστορία. Μου αρέσει επίσης πως παίζουν με περηφάνια, με πολλή ενέργεια και διαθέτει παίκτες διψασμένους για να εξελιχθούν. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Είμαι 100% έτοιμος να αγωνιστώ και ανυπομονώ. Θα κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα και να είμαι χρήσιμος. Πιστεύω πως θα μου ταιριάξει το στυλ αυτό, γιατί μου αρέσει ο υψηλός ρυθμός και θα προσαρμοστώ», τόνισε στην παρουσίαση του ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Ερωτηθείς αν μίλησε με τον Γιάννη Μπουρούση, που έγραψε ιστορία με την ομάδα της Μπασκόνια, απάντησε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά ελπίζω να κάνω μια εξίσου καλή σεζόν με εκείνον. Ήταν ένας μεγάλος παίκτης και είχε οδηγήσει την Μπασκόνια στο Final 4».

Για το αν νιώθει πίεση: «Δεν μπορώ να μιλήσω για πίεση, αλλά υπάρχουν απαιτήσεις και το ξέρω. Όλοι αρχίσαμε το μπάσκετ ως χόμπι και είμαστε ευτυχείς που έγινε το επάγγελμά μας. Ο Γκιεντράιτις είναι πολύ καλός παίκτης. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είμαι λίγες μέρες εδώ, αλλά η ομάδα με έχει αγκαλιάσει, έχουμε πολύ καλούς παίκτες και αυτό θα βοηθήσει το δικό μου παιχνίδι».

Όσο για την προσπάθεια που έκανε να επιλεγεί στο ντραφτ: «Προσπάθησα, έκανα το καλύτερο που μπορούσα και όταν συμβαίνει αυτό είσαι εντάξει. Τώρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Μπασκόνια».

Τέλος, για τον αγαπημένο του παίκτη είπε: «Μου αρέσουν πολλοί παίκτες. Θα έλεγα τον Μπογκντάνοβιτς».

https://www.youtube.com/watch?v=IbdOSLPIY9I&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.sport-fm.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

 

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπασκόνια, Φέλιξ Φερνάντεθ, που ανέλαβε να παρουσιάσει τον 21χρονο άσο, είπε: «Ο Ρογκαβόπουλος είναι ένας παίκτης με μεγάλη προοπτική που παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό και που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά στο πρότζεκτ μας».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις