Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Νεάπολη Πατρών έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που φόρεσε περιβραχιόνιο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Η Νεάπολη Πατρών έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που φόρεσε περιβραχιόνιο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
Πηγή ΦΩΤΟ Sportin.gr

Η ομάδα της Νεάπολης Πατρών, που αγωνίζεται στο Γ’ Τοπικό, πήρε την απόφαση σήμερα (28/10) να βγει στο γήπεδο με τον αρχηγό της να φορά περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο, σήμα κατατεθέν της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σε μία κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου αρχηγός ομάδας φόρεσε το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο, για το οποίο έγινε… χαμός το καλοκαίρι, όταν το φόρεσε ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ στο Euro, αναγκάζοντας τελικά τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές Αρχές να αναγνωρίσουν την κίνησή του προς στήριξη της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. 

Η ομάδα που τόλμησε κάτι τέτοιο πρώτη στην Ελλάδα, είναι η Νέαπολη Πατρών που εδρεύει στα Ζαρουχλέικα και αγωνίζεται στη Γ’ Τοπική Κατηγορία από το 2019 όταν και ιδρύθηκε. Όπως αναφέρει το Sportin.gr στο σημερινό (28/10) για το Κύπελλο Αχαΐας, με τον Ολυμπιακό Πατρών, ανήμερα της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», η Νεάπολη Πάτρας είπε το δικό της «ΟΧΙ» στον ρατσισμό και την στοχοποίηση της διαφορετικότητας καθώς ο αρχηγός της Νεάπολης, ο Δημήτρης Ζαχαράτος δεν φορούσε το κλασικό περιβραχιόνιο, αλλά αυτό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – σήμα κατατεθέν της ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBTQI+) κοινότητας.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα ό,τι η ιδέα στριφογύριζε στο μυαλό εδώ και καιρό, και λίγες μέρες πριν, συζητήθηκε από τους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια. Η απόφαση ήταν ομόφωνη από όλα τα παιδιά. Που θέλησαν να στηρίξουν με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια κατά του ρατσισμού, κατά των διακρίσεων. Που θέλησαν να στηρίξουν όλους όσοι έχουν προτιμήσεις στο ίδιο φύλο και παίζουν μπάλα και αισθάνονται πως δεν μπορούν να μιλήσουν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις