Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Η ΝΙΚΕ απέσυρε την χορηγία στον Νεϊμάρ λόγω καταγγελίας για σεξουαλική επίθεση

Η ΝΙΚΕ απέσυρε την χορηγία στον Νεϊμάρ λόγω καταγγελίας για σεξουαλική επίθεση
ΦΩΤΟ Reuters

Τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Νεϊμάρ ανακοίνωσε η NIKE μετά τις καταγγελίες που έγιναν για σεξουαλική επίθεση από τον Βραζιλιάνο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν το 2016.

NIKE και Νεϊμάρ παίρνουν χωριστούς δρόμους, με την εταιρεία αθλητικών ειδών να αποσύρει τη χορηγία της στον Βραζιλιάνο «σπάζοντας» το συμβόλαιο μαζί του. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αφορμή της διακοπής της συνεργασίας αποτέλεσε μία υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, σε υπάλληλο της εταιρίας το 2016. Η εργαζόμενη στην καταγγελία της αναφέρει μεταξύ άλλων, πως ο Νεϊμάρ προσπάθησε να την εξαναγκάσει να συνευρεθεί μαζί του σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η υπάλληλος αποκάλυψε το περιστατικό, δύο χρόνια αργότερα, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η Nike , το οποίο είχε να κάνει με την δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος εργασίας. Αρχικά είχε ζητήσει να μην πάρει έκταση το θέμα, αλλά τελικά συναίνεσε στο να ξεκινήσει έρευνα ένα χρόνο αργότερα, με την NIKE να ζητάει και από τον Νεϊμάρ να δώσει την δική του εκδοχή των γεγονότων.

Η πλευρά του παίκτη κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να συνεργαστεί με την NIKE πάνω στην υπόθεση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών και τη διακοπή της συνεργασίας τους, με τον Βραζιλιάνο ωστόσο να προχωρά ήδη στην εύρεση άλλου χορηγού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις