Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Νικόλ Ελευθεριάδου για το «σύντροφος του Βεζένκοφ» και το σεξισμό: «Δεν είναι η πρώτη φορά, έχω ακούσει πολλά»

Η Νικόλ Ελευθεριάδου για το «σύντροφος του Βεζένκοφ» και το σεξισμό: «Δεν είναι η πρώτη φορά, έχω ακούσει πολλά»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Νικόλ Ελευθεριάδου βρέθηκε στο προσκήνιο για τη σπουδαία εμφάνιση και τα γκολ της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο γυναικών, όπου η Ελλάδα πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά σχολιάστηκε ιδιαίτερα και για τη σχέση της με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Όντας ζευγάρι εδώ και χρόνια με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και πλέον των Σακραμέντο Κινγκς, η Ελευθεριάδου είδε το όνομά της να αντικαθίσταται από κάποιους με το “σύντροφος του Βεζένκοφ”, γεγονός που σχολίασε και η ίδια η διεθνής αθλήτρια του πόλο, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Οι δηλώσεις της Νικόλ Ελευθεριάδου

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Όπως δεν έχουν λείψει και τα επίθετα δίπλα στο όνομά μου (σ.σ. για την εξωτερική της ομορφιά). Δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε είναι κάτι που το βλέπω πολύ συχνά, αλλά το θετικό είναι ότι ο κόσμος έχει αντιδράσει. Δεν έχω λόγια για αυτό. Χαίρομαι για αυτήν τη στήριξη από άντρες και γυναίκες που είδαν πόσο άσχημα φαίνεται αυτό. Έχω δώσει τόσα πολλά που εννοείται το να βλέπω κάτι τέτοιο δεν με τιμά και με μειώνει. Παρ’ όλα αυτά είμαι ένας δυναμικός χαρακτήρας και αναγνωρίζω τι έχω καταφέρει. Καλό θα ήταν όλα αυτά να τα κάνουμε πέρα».

Για τα στοιχεία σεξισμού στο χώρο του αθλητισμού: «Είναι έντονο. Ανέκαθεν υπήρχε η διαφορά μεταξύ άντρα και γυναίκας στον αθλητισμό. Όσο περνάνε τα χρόνια θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν αλλαγές».

Η Νικόλ Ελευθεριάδου έχει πλέον μπροστά της τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις