Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η Ντόρτμουντ «διέλυσε» την Λειψία και στέφθηκε Κυπελλούχος Γερμανίας

Η Ντόρτμουντ «διέλυσε» την Λειψία και στέφθηκε Κυπελλούχος Γερμανίας
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ντόρτμουντ με… ντόρτια επί της Λειψίας και σε μία μαγική βραδιά του Χάαλαντ νίκησε 4-1 τη Λειψία και επέστρεψε στους τίτλους κατακτώντας το Κύπελλο Γερμανίας.

Τον πρώτο της τίτλο μετά το 2017 πανηγυρίζει η Ντόρτμουντ που κατέκτησε το 5ο Κύπελλο Γερμανίας στην ιστορία της. Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Τζέιντον Σάντσο και Έρλινγκ Χάαλαντ, οι οποίοι βρήκαν δίκτυα από δύο φορές, οι Βεστφαλοί «καθάρισαν» τον τελικό πριν καν πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Το πρώτο 45λεπτο τους βρήκε μπροστά με 3-0 από τα γκολ των Σάντσο (5′, 45’+1′) και Χάαλαντ (28′), «σκορπίζοντας» από νωρίς την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει έναν τίτλο με τη Λειψία, λίγες εβδομάδες πριν αναλάβει κι επίσημα την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου.

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Νάγκελσμαν έκαναν πιο δραστήρια τη Λειψία, η οποία κατάφερε να μειώσει στο 71’ με τον Ντάνι Όλμο, ωστόσο στα λεπτά που απέμειναν δεν μπόρεσε να βρει άλλο γκολ, για να «ξαναμπεί» στο ματς. Αντίθετα, η Ντόρτμουντ σκόραρε για τέταρτη φορά, με τον Χάαλαντ στο 87′ και πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις