Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ντόρτμουντ νίκησε τη Λειψία και έχρισε την Μπάγερν πρωταθλήτρια Γερμανίας

Η Ντόρτμουντ νίκησε τη Λειψία και έχρισε την Μπάγερν πρωταθλήτρια Γερμανίας

«Ζωντανή» για την έξοδο της στο Champions League έμεινε η Ντόρτμουντ, μετά από την πολύ δύσκολη εντός έδρας νίκη της επί της Λειψίας (3-2). Το αποτέλεσμα αυτό όμως έδωσε και μαθηματικά τον φετινό τίτλο στη Bundesliga στην Μπάγερν Μονάχου.

Την κατάκτηση του 9ου συνεχόμενου πρωταθλήματος Γερμανίας και 31ου συνολικά πανηγυρίζει η Μπάγερν Μονάχου (παίζει σε λίγη ώρα με την Γκλάντμπαχ, για την 32η αγωνιστική στη Bundesliga).

Η ήττα της Λειψίας με 3-2 στην έδρα της Ντόρτμουντ «έστεψε» πρωταθλητές τους Βαυαρούς, αφού η διαφορά των επτά βαθμών από τη δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα ομάδα του… μελλοντικού της προπονητή, δεν μπορεί να καλυφθεί τις δυο αγωνιστικές που απομένουν.

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε 2-0 με τα τέρματα των Ρόις (7’) και Σάντσο (51’), αλλά είδε τη Λειψία να φέρνει το ματς στα ίσα με δυο γκολ στην επανάληψη (στο 63’ ο Κλόστερμαν και στο 77’ ο Όλμο). Ο Σάντσο όμως… μίλησε στο 87’ κι έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Το «τρίποντο» αυτό ανέβασε την Ντόρτμουντ ξανά στην 4η θέση της Bundesilga (58 βαθμούς) και έμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης των 56 βαθμών υποδέχεται την Κυριακή τη Μάιντς.

Κοντά στον ίδιο στόχο βρίσκεται η Βόλφσμπουργκ, η οποία με χατ-τρικ του Μπρεκάλο νίκησε 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση. Η Χοφενχάιμ, αν και έχανε 2-0 στο ημίχρονο, νίκησε τελικά 4-2 την ουραγό και καταδικασμένη Σάλκε, ενώ η Βέρντερ έμεινε στο 0-0 με τη Λεβερκούζεν στη Βρέμη και παραμένει σε κίνδυνο.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 32ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Στουτγκάρδη-Άουγκσμπουργκ            2-1

(11΄ Φέρστερ, 74΄ Κάλαϊτζιτς – 59΄ Νιντερλέχνερ)

Ντόρτμουντ-Λειψία                    3-2

(7΄ Ρόις, 51΄, 87΄ Σάντσο – 63΄ Κλόστερμαν, 77΄ Όλμο)

Χοφενχάιμ-Σάλκε                      4-2

(47΄ Κράμαριτς, 51΄ Ακπογκούμα, 60΄ Μπαουμγκάρτνερ, 64΄ Μπεμπού – 12΄ Ουτ, 42΄ Μουστάφι)

Βόλφσμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου        3-0

(12΄, 63΄, 90΄ Μπρεκάλο)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν           0-0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις