Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η νύχτα… ντροπής των Αμερικανών κολυμβητών στο Ρίο! [vids]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Δεν λέει να κοπάσει ο… θόρυβος! Οι ισχυρισμοί του Ράιαν Λόχτε περί ένοπλης ληστείας στο Ρίο αποδείχτηκαν ψευδείς.
– Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσημα τις πληροφορίες, αναφορικά με τη φερόμενη κλοπή σε βάρος τεσσάρων Αμερικανών κολυμβητών
– Όπως αποδείχτηκε, ουδέποτε έγινε ένοπλη ληστεία και απλώς ήταν η… εκδοχή του Λόχτε για τα όσα έγιναν εκείνο το… έξαλλο βράδυ.
– Η ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ ενημερώθηκε για το τι πραγματικά έγινε και έσπευσε να απολογηθεί

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Φερνάντο Βελόσο, κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Λόχτε και τους συναθλητές του, Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ, ότι προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, ενώ ξεκαθάρισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγινε ληστεία εις βάρος τους.

Πρόσθεσε ότι οι τέσσερις κολυμβητές “θεωρητικά” θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ψευδή κατάθεση και βανδαλισμό, ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να πληρώσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Λόχτε είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν εκδοθεί εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι Κόνγκερ και Μπεντζ εντοπίστηκαν λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Βραζιλία. Ανακρίθηκαν και μετά πέταξαν προς την πατρίδα της.

Ο μοναδικός που βρίσκεται ακόμα στη Βραζιλία είναι ο χρυσός ολυμπιονίκης στα 4×100 ελεύθερο ανδρών, Τζίμι Φέιγκεν, που όμως έφτασε σε συμφωνία με τις Αρχές. Έτσι, ο Αμερικανός αθλητής θα κάνει δωρεά 11.000 δολαρίων, προκειμένου να μην του ασκηθούν διώξεις, να πάρει πίσω το διαβατήριο του και να φύγει από τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε