Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η ΠΑΕ ΑΕΚ για την κλήρωση με Βόλφσμπουργκ – Ντέσνα στο Europa League

Η ΠΑΕ ΑΕΚ για την κλήρωση με Βόλφσμπουργκ – Ντέσνα στο Europa League

Το προφίλ της.. ισχυρής Βόλφσμπουργκ και της άγνωστης Ντέσνα σκιαγράφησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, λίγη ώρα μετά την κλήρωση της ομάδας για τα play off του Europa League.

Η ΑΕΚ είχε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση στα play off του Europa League. Στην περίπτωση που η Ένωση αποκλείσει εκτός έδρας την Σεντ Γκάλεν, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει την Βόλφσμπουργκ (αναμένεται να ξεπεράσει το “εμπόδιο της Ντέσνα) σε μονό αγώνα στο ΟΑΚΑ, για να μπει στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κλήρωση Europa League: Δύσκολα για την ΑΕΚ! Όλα τα “ζευγάρια” στα play off

Με κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη της ιστοσελίδα, η ΠΑΕ ΑΕΚ έφτιαξε το “προφίλ” των δυο ομάδων.

Το μικρό κείμενο των “κιτρινόμαυρων”:

Την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) – Ντέσνα Τσερνίχιφ (Ουκρανία) θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα Play Offs του UEFA Europa League, σε περίπτωση που κι αυτή με τη σειρά της προκριθεί απέναντι στην Σεντ Γκάλεν.

Το ματς θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, καθώς το μπαλάκι με τον αριθμό «6» που αντιστοιχούσε (και) στην ΑΕΚ ήταν το πρώτο που βγήκε από τη γυάλα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ζευγάρι, αλλά σε όλη τη διαδικασία της κλήρωσης.

Η Βολφσμπουργκ ιδρύθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1945, στην ομώνυμη πόλη της Γερμανίας, από εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen. Για πρώτη φορά συμμετείχε στην Μπουντεσλίγκα το 1997 και δύο χρόνια αργότερα κατάφερε να κερδίσει την πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή, στο τότε Κύπελλο UEFA.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της ήταν το 2009, όταν υπό την καθοδήγηση του Φέλιξ Μπάγκατ έφτασε για πρώτη φορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ το 2015 κατέκτησε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Αγωνίζεται στην Volkswagen Arena και τα χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο. Πέρσι τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος της χώρας της.

Όσον αφορά στην Ντέσνα Τσερνίχιφ, ιδρύθηκε το 1960 στην πόλη Τσερνίχιφ της Ουκρανίας. Κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην πρώτη κατηγορία πρωταθλήματος της χώρας μόλις το 2018 για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η φετινή της συμμετοχή στο UEFA Europa League είναι η πρώτη της ευρωπαϊκή παρουσία.

Την εξασφάλισε καταφέρνοντας να τερματίσει πέρσι στην 4η θέση των ουκρανικών Play Offs. Αγωνίζεται στο στάδιο «Yuri Gagarin», το οποίο έχει χωρητικότητα 12.060 θεατές και τα χρώματά της είναι το γαλάζιο και το λευκό.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις