Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

“Η Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει στο Champions League ακόμα και εκτός Γαλλίας”

“Η Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει στο Champions League ακόμα και εκτός Γαλλίας”
ΦΩΤΟ Reuters

Το πρωτάθλημα Γαλλίας διακόπηκε οριστικά για φέτος, όπως ανακοίωσε επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης (28/4) ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ, αλλά η σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, αυτό δεν επηρεάζει τη συμμετοχή της ομάδας στο τρέχον Champions League.

O ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί τοποθετήθηκε αναφορικά με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος Γαλλίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα του θα παίξει στο Champions League, ακόμα και αν χρειαστεί αυτό να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο εκτός της χώρας.

Επίσημη η οριστική διακοπή της σεζόν στη Γαλλία – “Κανένα ματς πριν τον Σεπτέμβριο”

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Γαλλίας δήλωσε: “Σεβόμαστε την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης. Με βάση τη συμφωνία με την UEFA, είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε στην τελική φάση του Champions League στην τοποθεσία και τις ημερομηνίες που θα φιξαριστούν. Αν δεν είναι πιθανό να παίξουμε στη Γαλλία, θα δώσουμε τους αγώνες μας εκτός των συνόρων, διασφαλίζοντας παράλληλα τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για τους παίκτες μας και όλο το προσωπικό μας”.

Θυμίζουμε ότι η Παρί βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ εκκρεμεί και η ρεβάνς της Λυών με τη Γιουβέντους στο Τορίνο για τη φάση των “16”, με του Γάλλους να έχουν νικήσει στο πρώτο ματς με 1-0.

Σε κάθε περίπτωση η UEFA, που εξετάζει έτσι κι αλλιώς το σενάριο της διεξαγωγής του Champions League με μονά ματς σε ουδέτερο γήπεδο για φέτος, θα κληθεί να βρει λύση σε ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα που προκύπτει μετά τη διακοπή ενός από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις