Δευτέρα, 3 Ιουν.
32oC Αθήνα

Η πρόκριση περνάει από ΟΑΚΑ και ΣΕΦ

Η πρόκριση περνάει από ΟΑΚΑ και ΣΕΦ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρούνται με Κουμπάν και Ζαλγκίρις αντίστοιχα για την 11η αγωνιστική της Euroleague, με τους φίλαθλους να ανυπομονούν για δύο σκληρές μάχες. Τόσο στο πράσινο, όσο και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, παίκτες και προπονητικό τιμ προετοιμάζονται πυρετωδώς, ενώ ο κόσμος αναμένεται να βάλει δύσκολα σε Ρώσους και Λιθουανούς, δημιουργώντας καυτή ατμόσφαιρα σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ αντίστοιχα.

Η αισθητή βελτίωση του Παναθηναϊκού

Οι πράσινοι εμφανίζονται ιδιαίτερα βελτιωμένοι το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιώντας ένα νικηφόρο σερί 5 αγώνων, το οποίο τερματίστηκε στο Βελιγράδι την προηγούμενη αγωνιστική. Μια ήττα που πλήγωσε τον Παναθηναϊκό και τον έβαλε σε μπελάδες, καθώς ενδεχόμενη ήττα από την Κουμπάν μπορεί να τους θέσει ακόμα και εκτός των προημιτελικών. Ωστόσο, οι πράσινοι δείχνουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την τελευταία φορά που αντιμετώπισαν την ομάδα του Μπαρτζώκα και θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για την νίκη. Μια νίκη που πέρα από την εκδίκηση, θα δώσει και αρκετές πιθανότητες στους πράσινους για την δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός που συνηθίζει να ανατρέπει τα προγνωστικά

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, στον πρώτο από τους 4 τελικούς που θα κρίνουν το μέλλον τους στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της στην Euroleague, με το ρεκόρ τους να διαμορφώνεται στο 4-6 έπειτα από την ήττα τους στο Μπάμπεργκ. Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του, καθώς πέρα από τις 4 νίκες, θα πρέπει να ελπίζει και σε ευνοϊκά αποτελέσματα από τις αναμετρήσεις των αντιπάλων του. Ο κόσμος του το γνωρίζει, για αυτό και αναμένεται να δώσει ένα βροντερό παρών στο ΣΕΦ, βοηθώντας την ομάδα να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Εξάλλου, αν υπάρχει ένα πράγμα που μας έχει επιδείξει η ομάδα του Πειραιά, είναι πως ξέρει να αντιδρά, ακόμα και όταν τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Οι αναμετρήσεις, αν και μοιάζουν διαφορετικές, διαθέτουν αρκετές ομοιότητες. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από εκτός έδρας ήττες που τις πλήγωσαν, με την αντίδραση να είναι δεδομένη και στα δύο στρατόπεδα. Τόσο οι πράσινοι, όσο και οι ερυθρόλευκοι θα ποντάρουν στην δύναμη της έδρας τους, εκμεταλλευόμενοι την ώθηση που θα τους δώσει ο κόσμος τους. Αναμφίβολα, ΟΑΚΑ και ΣΕΦ κρίνουν την πρόκριση και οι περιστάσεις απαιτούν απαντήσεις και από Πράσινους και από Κόκκινους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε