Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ρέιντζερς «διέλυσε» τη Σέλτικ και πλέον «αγγίζει» το αήττητο πρωτάθλημα με +100 βαθμούς

Η Ρέιντζερς «διέλυσε» τη Σέλτικ και πλέον «αγγίζει» το αήττητο πρωτάθλημα με +100 βαθμούς
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρέιντζερς επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά φέτος πως είναι η καλύτερη ομάδα μακράν στη Σκωτία, αφού έκανε πάρτι στο μεγάλο ντέρμπι με την Σέλτικ επικρατώντας 4-1 και πλέον είναι μία… ανάσα από την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος με τριψήφια μάλιστα βαθμολογική συγκομιδή.

Ο Στίβεν Τζέραρντ έχει οδηγήσει εδώ και καιρό την Ρέιντζερς στην μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος Σκωτίας μετά από 9 χρόνια, αλλά η ομάδα του φαίνεται διατεθειμένη να σπάσει όλα τα ρεκόρ και να «ξεσπάσει» για την δύσκολη δεκαετία που την βρήκε να βολοδέρνει στις χαμηλές κατηγορίες και να βρίσκεται διαρκώες στη σκιά της μεγάλη αντιπάλου Σέλτικ, την οποία διέσυρε σήμερα (2/5) με 4-1, με τον Βασίλη Μπάρκα να είναι ξανά στον πάγκο για τους «καθολικούς».

Οι «διαμαρτυρόμενοι» άνοιξαν το σκορ με γκολ του Ρόουφι στο 26′ , ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ΜακΓκρέγκορ των «καθολικών» δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με 10 παίκτες, αλλά ο Έντουαρντ με κεφαλιά στο 30ο λεπτό έγραψε το 1-1 δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. 

Πριν όμως ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Μορέλος  με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 2-1 στο 33′, για να έρθει και το δεύτερο τέρμα του Ρόουφι στο 57′ με κεφαλιά για το 3-1. Στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα αντικαταστάθηκε ο εμβληματικός αρχηγός της Σέλτικ, Σκοτ Μπράουν, που αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε Old Firm και αποχώρησε ηττημένος, ενώ, η Ρέιντζερς έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε με τον Ζερμέιν Ντεφό που στο 90’+2′ σκόραρε για το τελικό 4-1.

Πλέον η ομάδα του Τζέραρντ έχει μπροστά της δύο ματς (με Αμπερντίν και Λίβινγκστον) και το αήττητο πρωτάθλημα πλησιάζει, ενώ αν κάνει το 2/2 θα «σπάσει» το φράγμα των 100 βαθμών σε μία πραγματικά «μαγική» χρονιά, όπου έχει αφήσει τη Σέλτικ πίσω της 23 βαθμούς επιστρέφοντας εμφατικά στους τίτλους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις