Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Ρεμπέκα Βάρντι αποκαλύπτει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 12 – Κατηγορεί Ιεχωβάδες πως γνώριζαν και το αποσιώπησαν

Η Ρεμπέκα Βάρντι αποκαλύπτει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 12 – Κατηγορεί Ιεχωβάδες πως γνώριζαν και το αποσιώπησαν

Η σύζυγος του ποδοσφαιριστής της Λέστερ, Τζέιμς Βάρντι, αποκάλυψε τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε ως μάρτυρας του Ιεχωβά. «Έπεσα θύμα βιασμού στα 12 και το κρύβανε», δηλώνει η Ρεμπέκα Βάρντι.

Η Ρεμπέκα Βάρντι έχει αποκτήσει μία όμορφη οικογένεια με τον ποδοσφαιριστή της Λέστερ Τζέιμς Βάρντι. Η 41χρονη έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της πέντε παιδιά και βρίσκεται στην ομορφότερη φάση της ζωής της.

Τα παιδικά της χρονιά, πάντως, ήταν δύσκολα. Για την ακρίβεια, εφιαλτικά. Η Ρεμπέκα Βάρντι, μιλώντας σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4, αποκάλυψε ότι από τα 12 της χρόνια κακοποιούνταν σεξουαλικά συστηματικά.

Η σύζυγος του Άγγλου επιθετικού μίλησε για όσα έζησε ως μάρτυρας του Ιεχωβά. Τόνισε ότι σαν παιδί δεν έζησε γενέθλια ή Χριστούγεννα, δεν μπορούσε να δει τηλεόραση, αλλά ούτε και να προσκαλέσει άλλα παιδιά για να παίξουν ή να τραγουδήσει στο σχολείο με τους συμμαθητές της.

Η ζωή της αλλά και της οικογένειας της ελέγχονταν από «πρεσβυτέρους», η επιρροή των οποίων στους μάρτυρες ήταν τόσο μεγάλη, που όταν η Ρεμπέκα είπε στη μητέρα της ότι την βίαζαν από τα 12, οι γονείς της το αποσιώπησαν – από τον φόβο, πιστεύοντας ότι μια τέτοια αποκάλυψη θα έφερνε ντροπή στην οικογένεια.

«Το αποκαλώ προσηλυτισμός. Οι άνθρωποι χειραγωγούνται, υφίστανται πλύση εγκεφάλου, πρόκειται για μια καταναγκαστική συμπεριφορά που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Όταν είσαι μέσα σε όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις πόσο ανήθικο είναι όλο αυτό. Πέρασα την παιδική μου ηλικία φοβισμένη, καθώς μου έλεγαν ότι θα πεθάνουμε στον Αρμαγεδδώνα αν δεν προσευχόμασταν αρκετά. Ένιωθα ότι έπρεπε να προσπαθώ συνεχώς για την τελειότητα, ώστε ο Θεός να μην θυμώσει μαζί μου», δηλώνει στη Daily Mail.

«Οι μάρτυρες του Ιεχωβά αποκαλούν κάποιον που δεν είναι μάρτυρας “κοσμικό άτομο”. Εγώ είμαι το χειρότερο είδος κοσμικού ατόμου επειδή είχα το θάρρος – μαζί με όλους τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να μου μιλήσουν για το ντοκιμαντέρ μου – να μιλήσω εναντίον αυτής της θρησκείας και να πω ότι είναι επικίνδυνη.

Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού μαρτύρων. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τραυματικό ήταν… Στο σχολείο μας έβγαζαν από την τάξη επειδή δεν μπορούσαμε να τραγουδήσουμε τους ύμνους ή να είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε αναφορά στη θρησκεία, στις χριστιανικές πεποιθήσεις. Αν ήταν τα γενέθλια κάποιου και όλοι τραγουδούσαν το “Happy Birthday to You”, έπρεπε να φύγουμε. Ήταν ταπεινωτικό. Εξευτελιστικό. Η οικογενειακή ζωή ήταν επίσης ένα ναρκοπέδιο».

Η Ρεμπέκα Βάρντι συνεχίζει: «Όταν μου ήρθε περίοδος τρομοκρατήθηκα και έκρυβα τα εσώρουχά μου. Νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα, ότι ήμουν αηδιαστική, ότι είχα κάνει κάτι κακό».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Becky Vardy (@beckyvardy)

Το… στοργικό άγγιγμα

Η Ρεμπέκα Βάρντι αποκαλύπτει ότι κακοποιούνταν επί τρία χρόνια από έναν άνδρα που ήταν γνωστός στην οικογένεια, αλλά δεν ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά. Το εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της, η οποία απευθύνθηκε σε έναν πρεσβύτερο των Μαρτύρων για συμβουλές.

«Αυτό που μου συνέβη κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας εξακολουθεί να με επηρεάζει κάθε μέρα. Από την ηλικία των 12 ετών περίπου, με κακοποιούσαν. Και αντί να με στηρίξουν, με κατηγορούσαν, με χειραγωγούσαν ώστε να πιστέψω ότι δεν ήταν το καλύτερο πράγμα να πάω στην αστυνομία.

Είπα στη μητέρα μου για την κακοποίηση που βίωνα και έκλαψε. Αλλά δεν με πίστεψε. Το είπε σε πολλά μέλη της κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Εκείνοι μου είπαν ότι είχα παρερμηνεύσει ένα στοργικό άγγιγμα. Ήξερα ότι δεν το είχα κάνει. Είχα πλήρη επίγνωση του τι ήταν σωστό και τι λάθος. Και μου εξήγησαν ότι θα μπορούσα ενδεχομένως να ντροπιάσω την οικογένειά μου.

Η Ρεμπέκα Βάρντι υποστηρίζει ότι τη χειραγωγήσαν ώστε να πιστέψει ότι δεν ήταν το καλύτερο πράγμα να το προχωρήσει περαιτέρω και να το πάει στην αστυνομία.

«Απλώς κατηγορούσα τον εαυτό μου. Ένιωθα ότι δεν ήμουν αρκετά καλή, ότι μου άξιζε. Όλα επιστρέφουν σε εκείνο το παιδικό μοτίβο της αναζήτησης της τελειότητας», προσθέτει.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις