Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Η Ρόμα έστειλε τον Κυπελλούχο Ελλάδας στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League

Η Ρόμα έστειλε τον Κυπελλούχο Ελλάδας στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League
Intime.gr

Η Ρόμα… ευχήθηκε “καλό καλοκαίρι” στην ομάδα που θα κερδίσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, δίνοντας της δυο εβδομάδες παραπάνω διακοπές.

Η Ρόμα νίκησε με 3-0 την αδιάφορη Τορίνο το βράδυ της Παρασκευής (20.05.2022) και εξασφαλίσει το “εισιτήριο” για τους ομίλους του επόμενου Europa League, δίνοντας παράλληλα ένα… δώρο στον Κυπελλούχο Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι η Ρόμα συμμετέχει στον τελικό του Conference League (αντιμετωπίζει την Φέγενορντ) με τον νικητή να προβιβάζεται απευθείας στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της νέας σεζόν.

Στην περίπτωση που η Ρόμα κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στη Φέγενορντ, θα ακολουθήσουν αλυσιδωτές ανακατατάξεις στα προκριματικά των δύο διοργανώσεων, που θα στείλουν τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας, στον 3ο προκριματικό του Conference League.

Το εισιτήριό της για τους ομίλους -σε περίπτωση που κατακτήσει το Conference League- θα μείνει ελεύθερο και θα δοθεί στην κυπελλούχο της επόμενης χώρας στην κατάταξη της UEFA, που δεν έχει αυτόματη θέση στη φάση των ομίλων. Αυτή είναι η… Φέγενορντ, αντίπαλος των “τζιαλορόσι” στον τελικό των Τιράνων, η οποία επίσης έχει εξασφαλίσει μέσω της 3ης θέσης στην Eredivisie τη συμμετοχή στα play off του Europa League.

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, της ομάδας που θα κατακτήσει το Conference League, θα υπάρξει κενό στα προκριματικά. Ακολούθως, το εισιτήριο της Φέγενορντ για τα play off του Europa League μεταβιβάζεται στην Κυπελλούχο της Κύπρου (Ομόνοια-Εθνικός Άχνας).

Τη θέση του νικητή από τις τελευταίες θα καλύψει στον τρίτο προκριματικό του Europa League η Σλοβάτσκο ως Κυπελλούχος Τσεχίας, η οποία μέχρι πρότινος είχε εξασφαλίσει θέση στον 3ο προκριματικό του Conference League. Κι εδώ μπαίνει στην… εξίσωση ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού ο νικητής θα κερδίσει έναν προκριματικό γύρο, από τον 2ο στον 3ο.

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες που ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό γύρο θα αγωνιστούν στις 21 και 28 Ιουλίου, ενώ εκείνες που αρχίζουν την πορεία τους στον 3ο προκριματικό από τις 4 και 11 Αυγούστου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις