Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Σερένα Γουίλιαμς απάντησε σε ρατσιστικό σχόλιο για το αγέννητο παιδί της!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Της πέταξε το… γάντι και αυτή δεν το άφησε κάτω. Η ρατσιστική δήλωση του Ίλιε Ναστάσιε προς την Σερένα Γουίλιαμς και το μωρό που περιμένει δεν έμεινε αναπάντητη από την Αμερικανίδα τενίστρια.

Η Σερένα Γουίλιαμς επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες πως είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί. Αρραβωνιαστικός από τον περασμένο Δεκέμβριο είναι ο συνιδρυτή του Reddit, Αλέξις Οχανιάν.

Ο Ίλιε Ναστάζιε, αρχηγός της εθνικής ομάδας τένις της Ρουμανίας και παλιό… κακό παιδί του αθλήματος τη δεκαετία του ’70 είχε την -δυσάρεστη- έμπνευση να σχολιάσει την εγκυμοσύνη της Γουίλιαμς.

Ο Ρουμάνος –που στους πρόσφατους αγώνες της χώρας του με την Μ. Βρετανία για τα πλέι-οφ του World Group II αποβλήθηκε επειδή έβρισε αθλήτρια της αντίπαλης ομάδας– ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, σχολιάζοντας με τον ακόλουθο τρόπο: “Να δούμε τι χρώμα θα έχει το μωρό. Σοκολάτα γάλακτος;”

Φυσικά, η Σερένα δεν άφησε αυτό το γεγονός αναπάντητο, χαρακτήρισε τη θέση του Ναστάζε “ρατσιστική” και τόνισε ότι θα υποστηρίξει κάθε έρευνα για το ζήτημα.

“Είναι απογοητευτικό να ξέρεις ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου άνθρωποι σαν τον Ίλιε Ναστάζε μπορούν να κάνουν τέτοια ρατσιστικά σχόλια”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. “Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, αυτός ο κόσμος έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει. Έχουμε ξεπεράσει μέχρι τώρα πολλά εμπόδια, όμως υπάρχει ακόμη πληθώρα φραγμάτων να σπάσουμε. Αυτό το περιστατικό ή οποιοδήποτε άλλο δεν θα με σταματήσει από το να μοιράζω αγάπη, φως και θετική ενέργεια σε ό,τι κάνω. Θα συνεχίσω να είμαι μπροστά και να στηρίζω ό,τι είναι σωστό”.

Να τονίσουμε πως η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις ξεκίνησε έρευνα για τα σχόλια του 70χρονου Ναστάζε. “Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που ξεκίνησε να εξετάζει τα στοιχεία. Στην έρευνα αυτή θα έχει την πλήρη στήριξή μου” τόνισε η Σερένα Γουίλιαμς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε