Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Σίτι ισοπέδωσε τη Λίβερπουλ και της πήρε το στέμμα (video)

Η Σίτι ισοπέδωσε τη Λίβερπουλ και της πήρε το στέμμα (video)

Επίδειξη δύναμης έκανε η Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Premier League με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απέδειξε ότι φέτος δεν έχει αντίπαλο στο Νησί, επικρατώντας με 4-1 των περσινών πρωταθλητών Αγγλίας, οι οποίοι, αν δεν συμβεί κάποιο θαύμα, θα παραδώσουν το στέμμα τους στους Πολίτες στο τέλος της χρονιάς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Άλισον, ο οποίος είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, έκανε δύο λάθη, προσφέροντας ουσιαστικά δύο γκολ, μέσα σε τρία λεπτά, στους Γκουντογκάν (73′) και Στέρλινγκ (76′), ενώ είχε ευθύνη και στο τέταρτο τέρμα, που πέτυχε ο Φιλ Φόντεν στο 83ο λεπτό.

Η Σίτι ήταν καλύτερη στο ματς και έδειξε πως πολύ δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή, δεν έχει, πλέον, βλέψεις για να υπερασπιστεί το πρωτάθλημα, που κατέκτησε πέρσι μετά από 30 χρόνια, ενώ κινδυνεύει ακόμη και να μείνει εκτός τετράδας και Champions League!

Οι «πολίτες» δεν μπόρεσαν να προηγηθούν με τον Γκουντογκάν, όταν αστόχησε σε πέναλτι στο 37΄, αλλά στο 49ο λεπτό ο Γερμανός μέσος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Λίβερπουλ ισοφάρισε με το εύστοχο πέναλτι του Σαλάχ (63′), αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα κυριάρχησαν στο γήπεδο και με τη …βοήθεια του Αλισον, έφθασαν στη μεγάλη νίκη μέσα στο Λίβερπουλ.

Να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκε, ως αλλαγή, και ο Κώστας Τσιμίκας για τους γηπεδούχους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις