Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η Βαλένθια “δάγκωσε” τη Ρεάλ! Το… σηκώνει η Μπαρτσελόνα (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Καταλανοί επικράτησαν 2-0 της Σοσιεδάδ στο “Καμπ Νου” και -δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Πριμέρα- ετοιμάζονται να σηκώσουν την κούπα, μετά και το 2-2 της Ρεάλ με την Βαλένθια – Έχασε πέναλτι ο Ρονάλντο

Μετά από την διαφαινόμενη πρόκριση της στον τελικό του Champions League, η Μπαρτσελόνα “αγκαλιάζει” και τον τίτλο στην Ισπανία, μετά και το 2-0 επί της Σοσιεδάδ.

Η νίκη αυτή συνοδεύτηκε και με ρεκόρ για τους Καταλανούς, αφού έφτασαν στις επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχθούν γκολ, κάτι που πετυχαίνουν για πρώτη φορά στα 115 χρόνια της ιστορίας τους

Ο Νεϊμάρ πέτυχε το 50ό γκολ στα 88 ματς με τη φανέλα των Καταλανών, ανοίγοντας το σκορ στο 51′ για τους γηπεδούχους, ενώ στο φινάλε ο Πέδρο έβαλε απίστευτη.. πινελιά, με το ψαλιδάκι που έκανε (έφθασε στα 98 γκολ σε 312 επίσημους αγώνες με τη φανέλα των “μπλαουγκράνα”)

Πλέον, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο +4 από την Ρεάλ Μαδρίτης, που ήρθε ισόπαλη στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” με την Βαλένθια (2-2).

Οι “νυχτερίδες” προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Πάκο Αλκάθερ στο 20′ και Χάβι Φουέγο στο 26′. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μπέιλ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντιέγκο Άλβες από τα 11 βήματα!

Οι Μαδριλένοι βγήκαν ολοκληρωτικά μπροστά στην επανάληψη και στο 56′ ο Πέπε μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 84 με το εξαιρετικό σουτ του Ίσκο. Η “βασίλισσα” δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή κι έτσι για να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσει τις Εσπανιόλ, Χετάφε και ηΜπαρτσελόνα να μη νικήσει καμία εκ των Ατλέτικο και Ντεπορτίβο (στην ισοβαθμία υπερτερεί η Ρεάλ).

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 8/5

Εϊμπάρ-Εσπανιόλ 0-2
(29’ Γκαρθία, 60’ Στουάνι)

Σάββατο, 9/5

Γρανάδα-Κόρδοβα 2-0

Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 2-0
(51′ Νεϊμάρ, 86′ Πέδρο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 2-2
(56′ Πεπέ, 84′ Ίσκο – 19′ Αλκάθερ, 26′ Φουέγο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε