Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η «βαριά» φανέλα και η «ψυχή» της Μπαρτσελόνα έφεραν ανατροπή και πρόκριση στον τελικό (video)

Η «βαριά» φανέλα και η «ψυχή» της Μπαρτσελόνα έφεραν ανατροπή και πρόκριση στον τελικό (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπαρτσελόνα έκανε μία απίστευτη ανατροπή κόντρα στη Σεβίλλη στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ισπανίας και επικράτησε 3-0 στην παράταση φέρνοντας… τούμπα το εις βάρος της 2-0 από το πρώτο ματς και πήρε πήρε σπουδαία πρόκριση στον τελικό, σε μία βραδιά που είχε πολλούς «ήρωες».  

Το ένστικτο επιβίωσης της Μπαρτσελόνα, που θέλει πάση θυσία να «σώσει» τη σεζόν κατακτώντας έναν τίτλο, μίλησε απόψε στο «Καμπ Νου» και την έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ύστερα από μία φοβερή ανατροπή του εις βάρος της 2-0, που κουβαλούσε από το πρώτο ματς με τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». 

Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντεμπελέ (15′), πίεσαν πολύ για το δεύτερο γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην… κόψη του ξυραφιού. Ο Τερ Στέγκεν στο 73′ απέκρουσε πέναλτι του Οκάμπος στερώντας από την Σεβίλλη την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και παράλληλα έδωσε… φτερά στους συμπαίκτες του.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ένα… buzzer-beater του Ζεράρ Πικέ, με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκριεζμάν, διαμόρφωσε το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και κι έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η Σεβίλλη αποκαμωμένη ψυχολογικά και με αριθμητικό μειονέκτημα (είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη από το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φερνάντο) έπρεπε να σταθεί… όρθια. Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κατάσταση φτάνοντας στο «χρυσό» τρίτο γκολ με τον Μπρέιθγουεϊτ στο 95′ κι ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, ενώ η Σεβίλη ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 103′ και ο Λουκ Ντε Γιόνγκ.

Οι Καταλανοί προκρίθηκαν έτσι στον 42ο τελικό στην ιστορία τους, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Σεβίλης και συγκεκριμένα στο στάδιο «Καρτούχα» στις 17 Απριλίου. Στο άλλο ζευγάρι Λεβάντε και Αθλέτικ Μπιλμπάο αναμετρώνται την Πέμπτη (04/03) στη Βαλένθια, με το 1-1 του πρώτου ματς να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις