Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η βαθμολογία της Superleague μετά την οριστική αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Η βαθμολογία της Superleague μετά την οριστική αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη
ΦΩΤΟ Intime

Η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου τηςSuperleague, οριστικοποιήθηκε σήμερα (14/4) μετά την απόρριψη των εφέσεων ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την αφαίρεση βαθμών, η οποία αναμένεται να ισχύσει κανονικά εκτός και αν υπάρχει προσφυγή στο CAS από τις δύο ομάδες και η υπόθεση “τραβήξει” κι άλλο.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης με αποτέλεσμα οι αφαιρέσεις 7 και 12 βαθμών αντίστοιχα από το τρέχον πρωτάθλημα της Superleague, που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στις δύο ομάδες για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας και της παράνομης σύνθεσης μετοχολογίου να ισχύσουν κανονικά, αν και ο “δικέφαλος του Βορρά” έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή του να προσφύγει στο CAS.

Οριστική η αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη αφού απορρίφθηκαν οι εφέσεις στην ΕΠΟ

Με βάση πάντως αυτή την απόφαση, αφαιρούνται οριστικά από τον ΠΑΟΚ 7 βαθμοί, και από τους 59 κατεβαίνει στους 52, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της Superleague μεν, αλλά μόλις ένα βαθμό από την ΑΕΚ και 14 πλέον πίσω από τον Ολυμπιακό.

Στον αντίποδα η Ξάνθη χάνει 12 βαθμούς και πέφτει έτσι στην 12η θέση του πρωταθλήματος, με 18 βαθμούς. Δείτε πως διαμορφώνεται πλέον η βαθμολογία της Superleague, μετά από αυτή την εξέλιξη.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, το οποίο έχει διακοπεί λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και επίσης πως ο Πανιώνιος είχε ξεκινήσει τη σεζόν με -6 βαθμούς λόγω της ποινής αφαίρεσης βαθμών για οφειλές. 

Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Superleague

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις