Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Μπλόκο” για Ρεάλ! Έχασε… Μέσι και βαθμούς η Μπαρτσελόνα [vids]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Πρώτη απώλεια βαθμών. Η Ρεάλ δεν κατάφερε να κάνει ρεκόρ με 17η σερί νίκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βιγιαρεάλ στη Μαδρίτη. Η ισοπαλία αυτή όμως δεν την… πλήγωσε, αφού Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο ήρθαν και αυτές 1-1 στο ντέρμπι της αγωνιστικής, εκεί όπου τραυματίστηκε ο Λιονέλ Μέσι. “Ξύπνησε” η Θέλτα ενόψει Παναθηναϊκού (2-1).

Δεν άλλαξε τελικά κάτι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division, μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της Primera Division. Η γκέλα της Ρεάλ κόντρα στη Βιγιαρεάλ (1-1) πρόσφερε σε Μπαρτσελόνα ή Ατλέτικο την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά τους από την κορυφή, ωστόσο η μεταξύ τους αναμέτρηση στο “Καμπ Νου” έμεινε στο 1-1.

Έτσι η “βασίλισσα” παρέμεινε στο +3 από τους Καταλανούς και το +4 από τους συμπολίτες της. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά στημένοι αμυντικά, ωστόσο το γκολ ήρθε στο 42’ με κεφαλιά του Ράκιτιτς.

Οι Καταλανοί δεν μπήκαν καλά στο δεύτερο μέρος και αφότου έχασαν Μπουσκέτς και Μέσι με τραυματισμούς, τιμωρήθηκαν στο 61’. Ο Κορέα, που μόλις είχε περάσει σαν αλλαγή εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Μασεράνο και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ της νίκης με Νεϊμάρ, Πικέ και Άλμπα, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε…

Ήρθε η ώρα της… γκέλας για την Ρεάλ, μετά από 16 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Οι Μαδριλένοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την αντίσταση της Βιγιαρεάλ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 μέσα στο Μπερναμπέου/

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Σέρχιο Ράμος υπέπεσε σε… χαζό πέναλτι -σταματώντας την μπάλα με το χέρι- και ο Σοριάνο με… αλά Πανένκα εκτέλεση, έγραψε το 0-1 για την Βιγιαρεάλ μέσα στην Μαδρίτη.

Ο Ισπανός αμυντικός πήρε όμως στη συνέχεια το… αίμα του πίσω και με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-1 για τη Ρεάλ! Η ομάδα του Ζιντάν παρά την πίεση που άσκησε δεν κατόρθωσε να βρει το δεύτερο γκολ και είχε την πρώτη της φετινή βαθμολογική απώλεια.

Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, Θέλτα, πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, νικώντας με 2-1 στο “Μπαλαΐδος” τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Ο Ούγκο Μάγιο άνοιξε το σκορ στο 66’, αλλά παρότι ο Τσοπ ισοφάρισε με πέναλτι στο 80’, ο Ιάγκο Άσπας πέντε λεπτά μετά χάρισε στους γηπεδούχους τη νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε