Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Βουλιαγμένη ένα βήμα μακριά από τους ομίλους του Champions League στο πόλο

Η Βουλιαγμένη ένα βήμα μακριά από τους ομίλους του Champions League στο πόλο

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στον Γ’ Όμιλο της Προκριματικής φάσης του Champions League πόλο Ανδρών, στην Οραντέα της Ρουμανίας, πέτυχε ο ΝΟ Βουλιαγμένης, η οποία τον φέρνει μια ανάσα από την πρόκρισή του στη φάση των Ομίλων των “16” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Βουλιαγμένη του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς επιβλήθηκε με 14-12 επί της κροατικής Πριμόργιε Ριέκα, που είναι και η πιο δυνατή αντίπαλος στον Όμιλο, έφτασε τους 6 βαθμούς, είναι πρώτος στη βαθμολογία και χρειάζεται μία ακόμα νίκη ή έστω την ισοπαλία, στον αυριανό τελευταίο αγώνα της (Κυριακή 10/9, 11:45) κόντρα στην οικοδέσποινα ρουμανική Οραντέα, ώστε να πετύχει το μεγάλο στόχο, ό,τι κι αν γίνει στο άλλο σημερινό ματς του Ομίλου Οραντέα – Ορτίτζια.

Σε περίπτωση νίκης της Ορτίτζια, ο ΝΟΒ προκρίνεται από σήμερα (ακόμα και με ήττα, δηλαδή, στο αυριανό ματς). Σημειώνουμε ότι την πρόκριση παίρνει μόνο ο πρώτος στην τελική βαθμολογία του Ομίλου.

Με φόρα από τη χθεσινή του νίκη κόντρα στην ιταλική Ορτίτζια, ο ΝΟΒ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την αναμέτρηση κόντρα στην Πριμόργιε, αφού προηγήθηκε με 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 8-4 στο ημίχρονο.

Το σκηνικό άλλαξε, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι Κροάτες κατάφεραν να «ροκανίσουν» την διαφορά. Με γκολ του νεαρού Σπάχιτς η Βουλιαγμένη είχε προηγηθεί και με νταμπλ σκορ (10-5) στο τρίτο λεπτό της τρίτης περιόδου. Όμως κάπου εκεί επήλθε χαλάρωση με αποτέλεσμα η Ριέκα να μειώσει σε 10-9.

Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με γκολ του Αριστείδη Χαλυβόπουλου (κορυφαίου του ΝΟΒ με 4 γκολ) στα 32 δευτερόλεπτα. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης έγινε μάχη, αλλά ουδέποτε η Πριμόργιε κατάφερε να ισοφαρίσει.

ΠΡΙΜΟΡΓΙΕ ΡΙΕΚΑ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 12-14

Οκτάλεπτα: 1-5, 3-3, 5-3, 3-3.

ΠΡΟΜΟΡΓΙΕ ΡΙΕΚΑ: Κούμπρανιτς, Λούκα Μπάμπιτς 1, Κάντιβετς 1, Ντόνικτς, Μπρούμπνιακ 4, Μπργκούλιαν 2, Κούμπρανιτς, Κάρλο Μπάμπιτς, Μπούρμπουραν 1, Τε Ρίελ 1, Κρίπα 1, Πάπαριτς 1, Τζούριτς.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 4, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 2, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 2, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις