Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ιαπωνία: Εμβολιαστική κινητοποίηση εταιριών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ιαπωνία: Εμβολιαστική κινητοποίηση εταιριών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων
Reuters

Εταιρείες εγκαινιάζουν εμβολιαστικά κέντρα μέσα στους χώρους τους σε μια προσπάθεια να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες πρόκειται να εγκαινιάσουν μέσα στους χώρους τους κέντρα εμβολιασμού κατά της COVID-19 αυτό το μήνα καθώς η χώρα εντατικοποιεί τους εμβολιασμούς ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τον Ιούλιο.

Η Ιαπωνία ξεκίνησε την εμβολιαστική της εκστρατεία στα μέσα Φεβρουαρίου, αργότερα από τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες.

Η εκστρατεία επιβραδύνθηκε αρχικά από την έλλειψη επαρκών εισαγωγών εμβολίων, αλλά ακόμη και όταν αυξήθηκαν οι παραδόσεις η εκστρατεία αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και δυσλειτουργιών στο σύστημα κράτησης.

Μόλις το 8,7% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, σύμφωνα με εκτίμηση του Ρόιτερς, το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις μεγαλύτερες οικονομίες.

Για να καλύψει τον χαμένο χρόνο η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις δημοτικές αρχές και σε εταιρείες για να εγκαταστήσουν δικά τους συστήματα εμβολιασμού και εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εμβολιασμοί των εργαζόμενων μέσα στους εργασιακούς τους χώρους θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου με το σκεύασμα της Moderna.

ΠΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις