Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιγκόρ Σιπνιέφσκι: Το τεράστιο ταλέντο που «πνίγηκε» στο αλκοόλ

Ιγκόρ Σιπνιέφσκι: Το τεράστιο ταλέντο που «πνίγηκε» στο αλκοόλ

Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το πολωνικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα την οικογένεια του Παναθηναϊκού, τη φανέλα του οποίου φόρεσε από το 1998 μέχρι το 2001.

Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πολωνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο κάποιο τραυματισμοί αλλά κυρίως οι προσωπικοί του “δαίμονες” δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν.

Ο Πολωνός ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και τον τζόγο, αδυνατώντας να ζήσει χωρίς αυτά. Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την κατάθλιψη και το αλκοόλ, τα οποία επηρέασαν εκτός από την ποδοσφαιρική του καριέρα και την προσωπική του ζωή.

Toν Ιούνιο του 2008 η Ιγκόρ Σιπνιέφσκι φυλακίστηκε για επίθεση στη μητέρα του και σε αστυνομικό, αλλά και για απειλές σε αστυνομικούς.

Η μητέρα του είχε αποσύρει τις κατηγορίες και τον είχε βγάλει ουσιαστικά από τη φυλακή, ωστόσο ο Σιπνιέφσκι δεν μπόρεσε να βρει ποτέ τον σωστό δρόμο.

Είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι είχε υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο έπειτα την απόπειρα αυτοκτονίας με αλκοόλ και χάπια, γεγονός που του άφησε ζημιές μη αναστρέψιμες στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου.

Το 2014 είχε εκδώσει την αυτοβιογραφία του. Σε αυτή είχε περιγράψει τον εθισμό του σε χάπια, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. «Κατάπια τα χάπια και έπεσα για ύπνο για λίγο. Είχα περίπου 50, πήρα νομίζω τα 30 από αυτά κατευθείαν. Έπεσα για ύπνο και ένιωσα ελεύθερος για λίγο, γιατί γνώριζα ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβάμαι πλέον. Ήθελα απλά να τελειώσει όλο αυτό. Με βρήκαν και όταν ξύπνησα και είδα τα σκορπισμένα χάπια που δεν μπόρεσα να πάρω, κατάλαβα αμέσως τι έκανα.

Όταν ο ατζέντης μου έμαθε τι έκανα, ήρθε αμέσως σπίτι μου. Κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στην εντατική. Πέρασα τρεις ή τέσσερις μέρες εκεί και μετά δεν άντεχα να επιστρέψω σπίτι μου ούτε να πάω για προπόνηση».

Η καριέρα του στην Ελλάδα και το γκολ με την Άρσεναλ

Στον Παναθηναϊκό έπαιξε από το 1998 μέχρι το 2001 και συμμετείχε στο Champions League σε επτά αγώνες σκοράροντας σε βάρος της Άρσεναλ (1-3) στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για ένα γκολ που έχει χαραχτεί στη μνήμη των φίλων του Παναθηναϊκού.


 

Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι αγωνίστηκε σε 83 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας 18 γκολ. Φόρεσε ακόμα τη φανέλα της Καβάλας, με την οποία μέτρησε 7 γκολ σε 18 αγώνες, ενώ στον ΟΦΗ είχε 10 παιχνίδια και ένα γκολ.

Υπήρξε διεθνής με την Εθνική Πολωνίας. Φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο τον Ιούνιο του 1999 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έκανε τη δεύτερη και τελευταία παρουσία του με την Πολωνία έναν χρόνο μετά κόντρα στο Καμερούν.

Συντετριμμένη η οικογένεια του Παναθηναϊκού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη βαθιά οδύνη της και τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι.

Το μήνυμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι συντετριμμένη με τον αδόκητο θάνατο του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Ο Ιγκόρ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1974 στο Λοτζ της Πολωνίας και αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό απ’ το 1998 μέχρι το 2001. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα του Τριφυλλιού 85 φορές, ενώ σκόραρε 20 γκολ.

Στο πρωτάθλημα έπαιξε 53 φορές, σκοράροντας 8 τέρματα, ενώ μέτρησε και 12 παρουσίες στα Κύπελλα Ευρώπης μεταξύ των οποίων και στο Champions League, όπου σκόραρε απέναντι στην Άρσεναλ. Αξέχαστη έχει μείνει και η σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Ολντ Τράφορντ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις