Site icon NewsIT

Ικανοποίηση και αναμονή στον Αστ. Τρίπολης

20.05.2011 | 11:46
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Σύμφωνη με την λογική”, χαρακτήρισε την απόφαση της Superleague να υποβιβαστεί ο Ηρακλής και να μείνει στην κατηγορία ο Αστ. Τρίπολης ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος, ενώ συνέστησε υπομονή μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Μένει στην Superleague ο Αστέρας Τρίπολης – Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης
 
Αναλυτικότερα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Τρίπολης στον Nova Σπορ FM 94,6:

Για την απόφαση παραμονής του Αστέρα:
«Υπάρχει ικανοποίηση σε πρώτη φάση. Κοιτάμε και τα δικά μας λάθη βέβαια που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα ήμασταν υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουμε και πλέον περιμένουμε να τελεσιδικήσει η απόφαση».

Για το σκεπτικό της απόφασης:
«Η απόφαση είναι σύμφωνη με τη λογική. Οι παραβάσεις έχουν να κάνουν με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και δεν περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση ομάδες της Football League. Οι ενέργειες του Ηρακλή έβαλαν κατά συμφερόντων της Σούπερ Λίγκας. Ποτέ ένας νόμος δεν πάει κόντρα στη λογική και την ουσία.

Έκανε 7 μεταγραφές που για έναν ολόκληρο γύρο διαστρέβλωσαν τα αποτελέσματα. Ένα ολόκληρο άθλημα δυσφημίστηκε επειδή 7 ποδοσφαιριστές έπαιζαν παράνομα. Υπό ποια έννοια θα ανέβει μια ομάδα. Η ομάδα δεν πέφτει από τα χαρτιά, πέφτει από ουσία.

Το τμήμα αδειοδότησης δεν υποβιβάζει ομάδες, απλά δεν δίνει άδεια. Δεν παίρνει άδεια να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα ο Ηρακλής. Μάλιστα εμείς στείλαμε χαρτί στην Καταστατική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, να μπει στον ΚΠΑ της νέα χρονιάς, ότι ομάδα που βλάπτεται από άλλη της ίδιας κατηγορίας να μην ωφελείται ομάδα άλλης κατηγορίας».

Για το αν είναι εκπρόθεσμη η καταγγελία:
«Αν κάποιος κάνει 2 παραβάσεις έχει συσσωρευτικές ποινές. Μπορεί να πάρει όλες τις ποινές ο Ηρακλής. Ο τελευταίος αγώνας του είναι 17 του Απρίλη, άρα δεν υπάρχει περίπτωση παραγραφής,. Το παράπτωμα της πλαστογραφίας είναι διαρκές. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε κάθε ομάδα και να κοιτάμε τις ενημερωτικές καταστάσεις της. Όταν ήρθε στο φως η υπόθεση, εμείς κάναμε καταγγελία την αμέσως επόμενη ημέρα. Είναι ούτως ή άλλως εντός προθεσμίας ενός μηνός».

Η βαθμολογία που την προσπερνάνε όλοι, δεν είναι απλό γεγονός. Η ομάδα πέφτει κατηγορία ή παίρνει θέση Ευρώπης μόλις επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας. Ακόμα και τώρα δεν υπάρχει βαθμολογικός πίνακας που να λέει ότι η τάδε ομάδα πάει Champions League, η τάδε Ευρώπη ή τάδε πέφτει. Εάν ήταν γνωστή η ενημερότητα, γιατί να το κρατάμε μέχρι τώρα. Σαφέστατα δεν ξέραμε και μόλις το μάθαμε ενεργήσαμε ακαριαία».

Η συμπεριφορά του Αστέρα τόσα χρόνια ήταν φερ πλέι προς όλους. Οι σχέσεις είναι φιλικές έως άριστες με όλες τις ομάδες. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version