Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές ο Νίκος Σταμούλης και η Αναστασία Μαρινάκου

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές ο Νίκος Σταμούλης και η Αναστασία Μαρινάκου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 21.000 δρομείς, με τους Νίκο Σταμούλη και Αναστασία Μαρινάκου να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις και να σημειώνουν Πανελλήνια ρεκόρ.

Ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε πρώτος με 1:05.50 στους άνδρες, ενώ η Αναστασία Μαρινάκου με 1:16.52 επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε στις γυναίκες, κατακτώντας τη πρώτη θέση των γυναικών στην Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

«Είναι η πρώτη μου νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ήταν ένας ωραίος αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Φύγαμε λίγο γρήγορα στην αρχή, ωστόσο η κούρσα πήγε καλά. Είχε κόσμο στη νέα διαδρομή, που ήταν πολύ όμορφη και αρκετά βατή.

Στόχος μου στον ανοιχτό είναι να πετύχω καλούς χρόνους στα 10.000μ.» δήλωσε ο πανευτυχής Νίκος Σταμούλης μετά το τέλος του αγώνα.

 

Από την πλευρά της η Αναστασία Μαρινάκου ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου νίκη, στην πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση. Επέλεξα να πάω συντηρητικά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ανεβάσω στα τελευταία τρία χιλιόμετρα. Την Τρίτη φεύγω για κοντά 40 ημέρες στη Νότια. Αφρική προκειμένου να κάνω το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας μου για τον ανοιχτό.

Ο στόχος παραμένει μια γρήγορη κούρσα στα 5.000 μ., ωστόσο στη σκέψη μου υπάρχουν και τα 10.000 μέτρα. Μεγάλο στόχος να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης».

Αξίζει να σημειωθεί πως η  εκκίνηση του Διεθνή Ημιμαραθωνίου έγινε σε τέσσερα μπλοκ.

Το πρώτο δόθηκε από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνο Ζώμπο, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου και τη μικρή Αγάπη, ενώ στο δεύτερο από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Γιατρουδάκη και την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ERGO, μεγάλου χορηγού του αγώνα, Μαρκέλλα Τσουρογιάννη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις