Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: ΣΕΓΑΣ και δήμος Αθηναίων τιμούν την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: ΣΕΓΑΣ και δήμος Αθηναίων τιμούν την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη
Intime.gr

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε… στην αιωνιότητα και τόσο ο ΣΕΓΑΣ, όσο και ο δήμος Αθηναίων θέλουν να τιμήσουν τον εμβληματικό μουσικοσυνθέτη, μέσω του Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, στην τακτική του συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου -κατόπιν πρότασης της Προέδρου Σοφίας Σακοράφα- αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στον Δήμο Αθηναίων (συνδιοργανωτή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας), το αθλητικό αυτό γεγονός να διεξάγεται στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη – Πολιτικού και Συγγραφέα, Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που υπήρξε, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αποδέχθηκε -μέσω της προέδρου του ΣΕΓΑΣ- την πρόταση του διοικητικού του συμβουλίου κι έτσι ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας θα είναι αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του, ο ΣΕΓΑΣ είχε αναφέρει πως “… η σύζευξη αυτού του Διεθνούς Αθλητικού γεγονότος με το όνομα του οικουμενικού Έλληνα είναι ο καλύτερος τρόπος για την ανάδειξη των πανανθρώπινων αξιών που υπηρέτησε ο ίδιος και φιλοδοξεί να συνεχίσει να υπηρετεί ο Ελληνικός Αθλητισμός”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις