Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ινδονησία: Κατεδαφίζουν το γήπεδο που συνέβη η τραγωδία με τους 131 νεκρούς οπαδούς

Ινδονησία: Κατεδαφίζουν το γήπεδο που συνέβη η τραγωδία με τους 131 νεκρούς οπαδούς
Reuters

Λίγες εβδομάδες πέρασαν από το θάνατο 131 οπαδών, μετά τα εκτεταμένα βίαια επεισόδια που έγιναν στο στάδιο Καντζουρουχάν της Ινδονησίας, μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα με την Περσεμπάγια και ο πρόεδρο της της χώρας πήρε μια απόφαση… κατεδάφισης.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουϊντόντο, προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου της χώρας, μετά και την πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στην Τζακάρτα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, ο Ουϊντόντο έδωσε χθες (18.10) εντολή να κατεδαφιστεί το συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ ζήτησε να γίνει έλεγχος σε όλα τα γήπεδα της χώρας και να γίνει αναπροσαρμογή στους κανονισμούς λειτουργίας τους.

Θυμίζουμε ότι ο Ουϊντόντο ζήτησε τη βοήθεια της παγκόσμιας συνομοσπονδίας για να λυθούν τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο της χώρας, ενώ έχει διατάξει να επιταχυνθεί η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Από την πλευρά του ο Ινφαντίνο δήλωσε πως η παγκόσμια ομοσπονδία θα βοηθήσει τη χώρα να λύσει τα προβλήματα της στο ποδόσφαιρο άμεσα, ώστε να είναι έτοιμη να διοργανώσει τον επόμενο χρόνο το Μουντιάλ για παίκτες κάτω των 20 ετών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις