Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ινφαντίνο πριν το Μουντιάλ 2022: «Αισθάνομαι μετανάστης εργάτης, ομοφυλόφιλος, Άραβας»

Ινφαντίνο πριν το Μουντιάλ 2022: «Αισθάνομαι μετανάστης εργάτης, ομοφυλόφιλος, Άραβας»

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2022, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι αισθάνεται «Άραβας», «ομοφυλόφιλος», «μετανάστης εργάτης», στη διάρκεια της εναρκτήριας συνέντευξης Τύπου για το Μουντιάλ 2022, η οποία διεξήχθη στην Ντόχα.

«Σήμερα αισθάνομαι άνθρωπος από το Κατάρ, σήμερα αισθάνομαι Άραβας, σήμερα αισθάνομαι Αφρικανός, σήμερα αισθάνομαι ομοφυλόφιλος, σήμερα αισθάνομαι ανάπηρος, σήμερα αισθάνομαι μετανάστης εργάτης» τόνισε στον εισαγωγικό μονόλογό του ο επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο Κατάρ έχουν δεχθεί δριμεία κριτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διακρίσεις, κυρίως προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, καθώς ολοκληρώνεται η αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή έναρξη του τουρνουά.

Επίσης, ο Ιταλο-Ελβετός παράγοντας καταδίκασε τα «μαθήματα ηθικής» που ισοδυναμούν με «υποκρισία». «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι βαθιά, βαθιά άδικο» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους και υποστήριξε ότι «οι κριτικές για το Μουντιάλ είναι υποκριτικές».

«Για όσα εμείς, οι Ευρωπαίοι, έχουμε κάνει τα τελευταία 3.000 χρόνια, θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια, πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής σε άλλους. Αυτά τα μαθήματα ηθικής είναι απλώς υποκρισία» υπογράμμισε.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις