Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ίντερ – Μίλαν 1-0: Με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες επέστρεψε στον τελικό του Champions League

Ίντερ – Μίλαν 1-0: Με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες επέστρεψε στον τελικό του Champions League

Η Ίντερ νίκησε την Μίλαν -και- μέσα στο “Τζουζέπε Μεάτσα” (1-0) και με… προίκα το 0-2 του πρώτου ματς, επέστρεψε στον τελικό του Champions League μετά από 13 χρόνια. Αυτή θα είναι η 6η παρουσία της στο “τελευταίο” ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στον τελικό της 10ης Ιουνίου που θα γίνει Κωνσταντινούπολη θα προσπαθήσει να κατακτήσει για 4η φορά την κούπα με τα… μεγάλα αυτιά.

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια να παίξει συντηρητικά, μετά και την ήττα της στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, η Μίλαν πήρε την κατοχή της μπάλας με την έναρξη του αγώνα, ήταν πιο δραστήρια επιθετικά και πίεσε την Ίντερ, “αγγίζοντας” το γκολ στο 11′. Ο Τονάλι έκανε εξαιρετική ενέργεια, μπήκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ο Μπραχίμ Ντίας έκανε ολομόναχος το πλασέ, αλλά ο Ονάνα έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

Από το 20′ και μετά, όμως, η Ιντερ έδειξε να ανεβάζει “στροφές”, πλησιάζοντας απειλητικά την περιοχή της Μίλαν και “σπάζοντας” το ρυθμό των φιλοξενούμενων. Η κλασική ευκαιρία όμως ήρθε και πάλι από τους φιλοξενούμενους. Στο 38′ ο Λεάο -με τρομερή ατομική ενέργεια από τα αριστερά- μπήκε στην περιοχή της Ίντερ, πλάσαρε από δύσκολο σημείο και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά, χάθηκε η κορυφαία -και μοναδική- στιγμή της Ίντερ στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τζέκο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μενιάν απέκρουσε ενστικτωδώς.

Μέχρι τα μέσα του, το δεύτερο ημίχρονο ήταν “σούπα” με τις δυο ομάδες να κάνουν αρκετά φάουλ και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Η Ίντερ είχε ελαφρά υπεροχή, αλλά τα πράγματα βελτιώθηκαν μετά και την είσοδο του Λουκάκου στο ματς. Το 1-0 που “κλείδωσε” την πρόκριση των “νερατζούρι” στον τελικό του Champions League ήρθε στο 74′ από το σουτ του Λαουράρο Μαρτίνες, μέσα από τη μεγάλη περιοχή (8ο γκολ κόντρα στη Μίλαν).

Θυμίζουμε ότι το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League θα βγει την Τετάρτη (17.05.2023) από το Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης, με το ματς του «Μπερναμπέου» να είχε μείνει στην ισοπαλία (1-1).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις