Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ίντερ – Μίλαν 3-0: Στoν τελικό του Coppa Italia με θρίαμβο οι νερατζούρι

Ίντερ – Μίλαν 3-0: Στoν τελικό του Coppa Italia με θρίαμβο οι νερατζούρι

Την πρόκριση της στον τελικό του Coppa Italia πανηγύρισε η Ίντερ. Οι πρωταθλητές Ιταλίας θριάμβευσαν στο Derby della Madonnina κόντρα στη Μίλαν, συντρίβοντας την με 3-0 στον δεύτερο ημιτελικό

Η Ίντερ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μίλαν και με τη νίκη 3-0 στο “Τζιουζέπε Μεάτσα” πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, διεκδικώντας το πρώτο τρόπαιο έπειτα από δέκα χρόνια στο θεσμό.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, ωστόσο ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ φρόντισε να “καθαρίσει” την πρόκριση από νωρίς.  

Στο 4′ ο Αργεντινός επιθετικός έκανε το 1-0 με ωραίο βολέ, ενώ στο 40′ διπλασίασε τα τέρματα της Ίντερ αλλά και τα δικά του, γράφοντας το 2-0.

Ο Ισμαέλ Μπενασέρ σούταρε εκτός περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ της Μίλαν ακυρώθηκε όταν ο διαιτητής έλεγξε πολλές φορές τη φάση στο video και διαπίστωσε ότι υπήρχε παρεμπόδιση του οπτικού πεδίου του Σαμίρ Χαντάνοβιτς από τον Πιερ Καλουλού που ήταν οφσάιντ.

Η Μίλαν δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη μεγάλη φάση, με τον Γκόσενς να γράφει το τελικό 3-0 στο 82′.

Ίντερ προκρίθηκε για 14η φορά στον τελικό του Coppa Italia και θα διεκδικήσει το 8ο τρόπαιο είτε κόντρα στη Φιορεντίνα είτε κόντρα στη Γιουβέντους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (78′ Ντ’ Αμπρόζιο), Νταρμιάν, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (73′ Βιδάλ), Πέρισιτς (79′ Γκόζενς), Μαρτίνες (70′ Τζέκο), Κορέα (70′ Σάντσες)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (73′ Γκάμπια), Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι (46′ Ντίαθ), Μπενασέρ (73′ Κρούνιτς), Σαλεμάκερς (46′ Μεσίας), Κεσιέ, Λεάο (86′ Λάζετιτς), Ζιρού

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις