Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ίντερ – Μπάγερ Λεβερκούζεν: Στα ημιτελικά οι “νερατζούρι” που… κατάπιαν τις “ασπιρίνες” (video)

Ίντερ – Μπάγερ Λεβερκούζεν: Στα ημιτελικά οι “νερατζούρι” που… κατάπιαν τις “ασπιρίνες” (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ίντερ επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1 στο εναρκτήριο ματς του Final-8 του Europa League και επέστρεψε έτσι σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια. 

Με δύο γκολ από τους Μπαρέλα (15′) και Λουκάκου (21′) η Ίντερ πήρε από νωρίς το προβάδισμα κόντρα στη Λεβερκούζεν, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Ο Βέλγος επιθετικός ήταν για άλλο ένα παιχνίδι ο καλύτερος παίκτης των “νερατζούρι” και ταλαιπώρησε αφάνταστα τη γερμανική άμυνα, τη στιγμή που η Λεβερκούζεν παρ’ ότι μείωσε στο 25′ με τον Χάρβετζ δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά τους Ιταλούς. 

Αντιθέτως η Ίντερ είδε δύο φορές το VAR να παίρνει… πίσω πέναλτι που τις είχε δοθεί, ενώ έχασε μεγάλες ευκαιρίες -κυρίως με τον Σάντσες- ώστε να διευρύνει το προβάδισμά της, με το 2-1 τελικά να μένει ως το τέλος, αλλά να είναι αρκετό για να στείλει την ομάδα του Αντόνιο Κόντε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά με το 2010, όταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

Πλέον οι “νερατζούρι” περιμένουν να μάθουν αύριο (11/8) τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά, που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την Βασιλεία. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι (84′ Σκρίνιαρ), Ντε Βράι, Γοδίν, Ντ’Αμπρόζιο (59’ Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (59’ Έρικσεν), Γιάνγκ, Λαουτάρο Μαρτίνες (64’ Σάντσες), Λουκάκου.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέσκι, Μπέντερ (85′ Μπελαραμπί), Ταχ, Ταπσόμπα, Σινκγκράβεν (68’ Βέντελ), Παλάσιος (59’ Μπέιλι), Μπαουμγκάρτλινγκερ (68’ Αμίρι), Χάβερτς, Ντεμιρμπάι, Ντιαμπί, Φόλαντ (86′ Αλάριο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις