Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ίντερ – Πόρτο 1-0 για τους «16» του Champions League με γκολ του Λουκάκου

Ίντερ – Πόρτο 1-0 για τους «16» του Champions League με γκολ του Λουκάκου

Η Πόρτο έπαιξε πολύ καλά στο Μιλάνο, αλλά η είσοδος του Λουκάκου (σκόρερ) στο ματς από πλευράς Ίντερ και η αποβολή του Οτάβιο στο 78′ “έφεραν” τη νίκη των “νερατζούρι” στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τους “16” του Champions League. Σημαντικές επεμβάσεις ο Ονάνα των γηπεδούχων.

Η Πόρτο έβγαλε πολύ… ενέργεια στο ξεκίνημα του αγώνα για τους “16” του Champions League, πιέζοντας πολύ ψηλά την Ίντερ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να “πατάνε” καλύτερα και να γίνονται πιο επιθετικοί, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του.

Η Πόρτο, πάντως, ήταν αυτή που επιτέθηκε με πιο αποτελεσματικό τρόπο και στο 37΄ δημιούργησε την καλύτερη της φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ταρέμι “έσπασε” με τακουνάκι στον Γκρούγιτς, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ονάνα, με τον Γκαλένο να παίρνει το “ριμπάουντ” αλλά να μην μπορεί να ευστοχήσει στην ανυπεράσπιστη εστία. Λίγο πριν βγει το 45λεπτο, η Ίντερ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Νταρμιάν, αλλά ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το ματς.

Το πρώτο 45λεπτο είχε αρκετά νεύρα στα τελευταία του λεπτά και “έκλεισε” με την Ίντερ να “αγγίζει” το 1-0 στις καθυστερήσεις του! Ο Ντιμάρκο εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μπαστόνι πήρε την κοντινή κεφαλιά και ο Ντιόγκο Κόστα άπλωσε ενστικτωδώς το χέρι του και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Πόρτο συνέχισε το… στρωτό της παιχνίδι και στην επανάληψη, αναπτυσσόμενη από τις πτέρυγες. Στο 57′ έχασε μοναδική τριπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ζαϊντού -από πλεονεκτική θέση- δεν κατάφερε να νικήσει τον Ονάνα, ενώ ο Καμερουνέζος είχε απάντηση και στο πλασέ του Ταρεμί που πήρε το ριμπάουντ (τον είχε νικήσει και στο 54′).

Με την είσοδο του Λουκάκου η Ίντερ έγινε πιο επιθετική. Ο Βέλγος έβγαλε στο 72′ την μπαλιά για τον Λαουτάρο, αλλά ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να σκοράρει. Δυο λεπτά μετά, το φαλτσαριστό σουτ του Ταρεμί έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ. Στο 79 όμως η Πόρτο έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Οτάβιο.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της νίκης και ο Ιντζάγκι έριξε στο ματς και τον Ντάμφρις. Τελικά, ο Λουκάκου ήταν αυτός που έφερε τη… λύτρωση για τους γηπεδούχους. Στο 86′ ο Μπαρέλα έβγαλε τη σέντρα, ο Βέλγος είχε δοκάρι με κεφαλιά, αλλά σε δεύτερο χρόνο -με σουτ- κατάφερε να δώσει τη νίκη στους “νερατζούρι”. Ο Λουκάκου είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Κόστα να “βγάζει” το γυριστό του κοντινό σουτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις