Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-2: Πέρασε από την Νίκαια και πλησίασε την ΑΕΚ

Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-2: Πέρασε από την Νίκαια και πλησίασε την ΑΕΚ

Φορτούνη και Μπακαμπού οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε εύκολη νίκη μέσα στην έδρα του Ιωνικού (2-0) και πλέον η διαφορά των “ερυθρόλευκων” από τη δεύτερη ΑΕΚ έφτασε σε… απόσταση βολής.

Ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας τον Ιωνικό με 2-0, σε ματς για την 16η αγωνιστική της Super League, έφτασε τους 32 βαθμούς και πλέον βρίσκονται στο -3 από την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, ΑΕΚ. Απ’ την άλλη, οι Νικαιώτες διατηρήθηκαν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 8 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός πίεσε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την άμυνα του Ιωνικού. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά κι έτσι να “χαλάσουν” την κυκλοφορία της μπάλας των φιλοξενούμενων, αλλά δεν το πέτυχαν. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο και είδαν το σουτ του Φορτούνη στο 13′ να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε αυτό το ρυθμό και στο 26′ είδε τον Χάμες Ροντρίγκες να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, αλλά τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ, για επιθετικό φάουλ του Παπασταθόπουλου στον Μάσα, στη φάση.

Τελικά, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-0. Στο 34′ ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή ενώ στο 40′ ο Φορτούνης -με ατομική ενέργεια και υπέροχο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής- διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Ιωνικός έδειξε λίγο καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, αλλά όχι κάτι που θα ήταν αρκετό για να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού. Το δεύτερο ημίχρονο κράτησε χαμηλό ρυθμό, οι “ερυθρόλευκοι” δεν δέχθηκαν κάποια μεγάλη φάση στα καρέ τους και έφτασαν τελικά σε δεύτερη σερί νίκη και 9η τη φετινή σεζόν στη Super League.

Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα (80′) ο Μασούρας έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Άστοχο ήταν επίσης το σουτ του Ελ Αραμπί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, αλλά και η γυριστή κεφαλιά του Σόουζα των γηπεδούχων, στο 90+2′. Στην τελευταία καλή στιγμή του ματς, ο Χουτεσιώτης έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Σαμασέκου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις