Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιωνικός – ΠΑΟΚ: «Υπάρχει θέμα με την προσωπικότητα που έχουμε ως ομάδα» είπε ο Λουτσέσκου

Ιωνικός – ΠΑΟΚ: «Υπάρχει θέμα με την προσωπικότητα που έχουμε ως ομάδα» είπε ο Λουτσέσκου
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ιωνικό στη Νίκαια για την 12η αγωνιστική της Superleague, τονίζοντας πως αναλαμβάνει την ευθύνη που του αντιστοιχεί λόγω του ελλείμματος προσωπικότητας που εμφανίζει η ομάδα του, όπως είπε. 

Για έλλειμμα προσωπικότητας και ελάχιστο χρόνο για προπόνηση, ώστε να φτάσει ο ΠΑΟΚ να έχει τη συνοχή που θα ήθελε ο ίδιος, έκανε λόγο ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στη Νίκαια. Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε ακόμα στον Μπίσεσβαρ, τον οποίο όπως είπε πίεσε πολύ, ενώ ξεκαθάρισε πως υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια παρά το γεγονός ότι οι παίκτες δεν είναι ιδιαίτερα δεμένοι μεταξύ τους.

Όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Δεν υπάρχει μια συνταγή για να σας πω τι μπορεί να αλλάξει. Ενδεχομένως ότι παίζουμε από Τρίτη ή Τετάρτη σε Κυριακή μας έχει επηρεάσει. Δεν κάνουμε τον τύπο ων προπονήσεων που θα θέλαμε να έχουνε. Είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν πολλές ομιλίες, πολλές συναντήσεις με τους παίκτες, προσπαθώντας να αναλύσουμε την κατάσταση και τι πρέπει να κάνουμε. Ενδεχομένως να υπάρχει ένα θέμα με την προσωπικότητα που έχουμε ως ομάδα. Αντιδράμε όταν δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Το πιο απλό είναι ότι χρειαζόμαστε μια νίκη για να αισθανθούμε ότι κάτι αλλάζει. Ό,τι κάνουμε είναι εναντίον μας. Σήμερα είχαμε 4-5 ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε.

Όσον αφορά τους παίκτες και το φρεσκάρισμα της ομάδας, προσπαθούμε να το κάνουμε. Κάποιες φορές τυχαίνει παίκτες που μπαίνουν ως αλλαγή να είναι καλοί, αλλά όταν μπαίνουν βασικοί δεν έχουν την ίδια επίδοση. Είναι προφανώς ότι είναι θέμα προσωπικότητας στην ομάδα. Σε μια τέτοια περίπτωση ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο προπονητής, είμαι εγώ. Για μένα είναι μια δύσκολη περίοδος, μέσα σε αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια ήταν δύσκολο να βρω τον τρόπο που ήθελα να προπονήσω την ομάδα. Αυτό περιέπλεξε τα πράγματα»

Για το δύσκολο διάστημα του ΠΑΟΚ: «Μιλάω για τη νίκη που χρειαζόμαστε. Είναι ένα διάστημα δύο εβδομάδες, από το ματς με τον Ατρόμητο, το ματς που δεν μπορούσαμε να χάσουμε με τη Σλόβαν, το ντέρμπι με τον Άρη και το ματς με την ΑΕΛ, που είναι εντελώς διαφορετικό, γιατί υπάρχει δεύτερο παιχνίδι. Ερχόμενοι στο σημερινό παιχνίδι είναι δική μου ευθύνη το να μπω στο μυαλό των παικτών, για να αντιδράσουν. Χρειαζόμαστε μια ώθηση, γιατί μέχρι στιγμής τα πράγματα κυλούν εναντίον μας σε ό,τι προσπαθούμε να κάνουμε».

Για το τι φταίει: «Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει ο χρόνος για να προπονηθούμε. Πιστεύω πολύ ότι η ομάδα, έχοντας εμένα ως προπονητή, χρειάζεται διαφορετική χρονική διάρκειας δουλειάς για να φτάσει εκεί που θέλω από άποψη συνοχής. Με πληγώνει πολύ, με ενοχλεί ότι η ομάδα μου δέχεται τόσα γκολ. Από την άλλη πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είχαμε την απαραίτητη ένταση επιθετικά στην αρχή των ματς. Μιλάω για τα ματς με Άρη και σήμερα. Με τον Ατρόμητο ήταν διαφορετική περίπτωση, μπορεί οι μεγαλύτερες ευκαιρίες μας να προήλθαν από στατικές φάσεις, αλλά για να τις κερδίσεις πρέπει να έχεις φτάσει με ένταση στην αντίπαλη περιοχή».

Για το ότι δεν έχει φρεσκάρει την ομάδα: «Λυπάμαι πολύ για τον Μπίσεσβαρ, τον πίεσα σε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά είναι ένας από τους παίκτες που έχει την ποιότητα ανά πάσα να κάνει μια ντρίμπλα, μια ενέργεια, μια ασίστ… ξέρει να κινείται μεταξύ των γραμμών καλύτερα από τον καθένα. Έχει ένα μεγάλο σερί αγώνων. Του το είπα χθες, σε μία συζήτηση που κάναμε, του επεσήμανα ότι πριν τρία χρόνια, έπαιζε Κυριακή με Κυριακή στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την παρουσία του Ζίβκοβιτς με τον Σίντλει στην ίδια μεριά, ήταν μια επικίνδυνη κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά έγιναν σε ένα σημείο που δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Δεν είχαμε άγχος. Ο Μουργκ αυτή τη στιγμή μας δίνει περισσότερα όταν μπαίνει ως αλλαγή και όχι όταν ξεκινάει βασικός. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης ο Μπίσεσβαρ αναγκάστηκε να παίξει. Ο Ντόουγκλας ήταν μια επιλογή, που θα μπορεί να μας δώσει ενέργεια και συνοχή, αλλά προερχόταν από δύο τραυματισμούς, έπρεπε να προστατευτεί, δεν μπορούσε να παίξει για μεγάλο διάστημα. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί ήταν η άλλη επιλογή, όταν παίζει με τον Μπίσεσβαρ αλλάζει θέσεις.

Οι χαμένες ευκαιρίες οι σημερινές είναι σημάδι του τι σημαίνει για εμάς ότι τα πράγματα πάνε λάθος. Δοκιμάσαμε ένα σύστημα πιο κοντά στο 4-4-2 στο ματς με την ΑΕΛ. Δουλεύοντας σε μια ομάδα που υπάρχουν απαιτήσεις και πίεση δεν είναι εύκολο να παρουσιάζεις μια ομάδα χωρίς να σε ενδιαφέρει η τακτική προσέγγιση. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος να λειτουργήσουν τα πράγματα στο τακτικό κομμάτι.

Για να καταλάβουν όλοι πως είναι το ποδόσφαιρο, πριν ένα μήνα εδώ, στην Αθήνα, κερδίζαμε τον Παναθηναϊκό σε ένα φανταστικό παιχνίδι και τώρα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Σαν να γύρισε ένας διακόπτης και πρέπει να χτίσεις τα πάντα από την αρχή».

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια: «Όχι, δεν το πιστεύω. Δεν έχω κανένα τέτοιο δείγμα. Ίσως δεν είμαστε πολύ δεμένη ομάδα, με ισχυρούς δεσμούς, αλλά η ατμόσφαιρα είναι εντάξει. Μην πιστεύετε ότι δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε τις ψυχολογικές και τις τακτικές πτυχές. Σε κάθε ομάδα μπορεί να υπάρχουν παίκτες που είναι δυσαρεστημένοι επειδή δεν παίζουν πολύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει θέμα. Δοκιμάζουμε τα πάντα και συζητάμε. Ακόμα και τώρα είχαμε ένα μίτινγκ με τους παίκτες, μου είπαν ότι θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση. Το κλίμα είναι πολύ καλό μεταξύ τους.

Το πνευματικό κομμάτι είναι δική μου ευθύνη. Έχω πει ξανά πως ίσως βάζω ψηλά τις προσδοκίες και όταν νιώσαμε ότι μπορεί να απομακρυνθούμε από τον στόχο, υπήρξε πνευματική κατάρρευση. Πρέπει να θέσουμε άλλους στόχους, να δούμε αλλιώς την κατάσταση. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Για το «θα δείτε την αντίδρασή μου» που είπε σε δηλώσεις του νωρίτερα: «Τι να απαντήσω σε κάτι τέτοιο; Δεν μπορώ να απαντήσω κάτι τέτοιο. Μια ερώτηση σαν αυτήν, μια απάντηση σαν αυτή».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις