Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ιστορικός συμβιβασμός για την εθνική γυναικών στο ποδόσφαιρο

ΗΠΑ: Ιστορικός συμβιβασμός για την εθνική γυναικών στο ποδόσφαιρο
Reuters

Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για όλες μας. Μια νίκη για τις παίκτριες των επόμενων γενεών. Για τις γυναίκες παίκτριες σε ολόκληρο τον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά το μεγάλο “αστέρι” της γυναικείας ομάδας των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπινό.

Εξέλιξη που ίσως φέρει μεγάλες και ριζικές αλλαγές στον αθλητισμό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής! Μετά από δικαστική διαμάχη τριών ετών με την Ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ για το ζήτημα της ίσης αμοιβής με την αντίστοιχη εθνική ομάδα των ανδρών, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας πέτυχε μια μεγάλη “νίκη”.

Οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμβιβασμό κι έτσι η Ομοσπονδία καλείται να δώσει το συνολικό ποσό των 24 εκατομμυρίων δολαρίων (2 εκατ. για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των παικτριών) στην Ένωση παικτών.

Ίσως, όμως, ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως από εδώ και στο εξής οι παίκτριες που θα καλούνται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ θα δικαιούνται την ίδια αμοιβή με τους άνδρες.

Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για όλες μας. Μια νίκη για τις παίκτριες των επόμενων γενεών. Για τις γυναίκες παίκτριες σε ολόκληρο τον κόσμο” ανέφερε σχετικά το μεγάλο “αστέρι” της γυναικείας ομάδας των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπινό.

Να αναφέρουμε πως μέχρι τώρα ο κάθε άνδρας ποδοσφαιριστής λάμβανε 67.000 δολάρια με την παρουσία του και μόνο στο ρόστερ των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, 9.375 δολάρια σε κάθε νίκη και 5.000 στην ήττα.

Απ’ την άλλη, οι γυναίκες έπαιρναν αντίστοιχα 37.5000 δολάρια για την παρουσία τους στην ομάδα, 5.250 δολάρια για την κάθε νίκη, ενώ λάμβαναν καθόλου χρήματα σε ενδεχόμενο ήττας.

Να επισημάνουμε ακόμα πως αντίστοιχο ζήτημα είχε τεθεί παλαιότερα και από τις αθλήτριες του WNBA, και στα χρήματα που πρέπει να παίρνουν σε σχέση με τους ΝΒΑers όταν καλούνται στην Team USA.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ESPN (@espn)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις