Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ηρακλής: Στην Ελλάδα ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ, με Νίκο Γκάλη στα 113 χρόνια του «Γηραιού»

Ηρακλής: Στην Ελλάδα ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ, με Νίκο Γκάλη στα 113 χρόνια του «Γηραιού»
Intime.gr

Ο θρύλος του μπάσκετ του Ηρακλή, Ντέιβιντ Ίνγκραμ, βρίσκεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, από το μεσημέρι της Παρασκευής (26.11.2021).

Ο κορυφαίος ξένος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του Ηρακλή θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του εορτασμού 113 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, το 1908. Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από την πρώτη μέρα λειτουργίας του τμήματος μπάσκετ.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, παραδέχθηκε πως: «όταν πήγαινα στο αεροδρόμιο στις ΗΠΑ, ήμουν λίγο νευρικός. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά, που βρέθηκα στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Με την άφιξή μου, διαπίστωσα πως πολλά πράγματα εδώ είναι καινούργια, αλλά παραμένουν πολύ όμορφα. Μου προκάλεσε θετική εντύπωση ακόμη και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ανυπομονώ να συναντήσω τους φίλους του Ηρακλή, από τους οποίους έχω εξαιρετικές αναμνήσεις και θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Στον Ηρακλή πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου και δεν το ξεχνώ ποτέ αυτό. Εξαιτίας των οπαδών του, των ανθρώπων στην Ελλάδα και φυσικά των φίλων, που έκανα εδώ. Ήταν μια φοβερή εμπειρία όσα έζησα, που θα την κουβαλάω πάντα μέσα μου».

 

Ο 63χρονος Ίνγκραμ γύρισε τον χρόνο πίσω: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας, τα παιχνίδια με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, καθώς και με τον Πανιώνιο του Φάνη Χριστοδούλου. Απολάμβανα αυτούς τους αγώνες και γενικά την παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη, είτε εντός είτε έκτος γηπέδου», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω την ώρα να δω και πάλι παλιούς μου συμπαίκτες και αντιπάλους, να θυμηθούμε τα παλιά και να γευτούμε τα ελληνικά φαγητά».

Ο ‘Ινγκραμ δέχθηκε πρόσκληση από τον Γ.Σ. Ηρακλής να έρθει στην Ελλάδα για τον εορτασμό στο Ιβανώφειο, το μεσημέρι του Κυριακής. «Θα είναι πάρα πολλά τα κεράκια, γιατί είναι μια ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Είναι κάτι εξαιρετικό για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα, όταν ένας σύλλογος έχει 113 χρόνια ζωής και η ομάδα του μπάσκετ συμπληρώνει έναν αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται καλή δουλειά διαχρονικά και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και περήφανος, που αποτελώ μέρος της τεράστιας ιστορίας του συλλόγου».

Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να είναι ο Νίκος Γκάλης, που αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση των «κυανόλευκων».

*Ο Ηρακλής συνέχισε την προετοιμασία του για την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του και πιο συγκεκριμένα για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κολοσσό, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε μια απογευματινή προπόνηση στο Ιβανώφειο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ράιαν Τέιλορ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις