Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ισπανία – Ελλάδα 10-9: Η εθνική πόλο των γυναικών «λύγισε» στη λήξη από απίστευτη φάση και έχασε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο

Ισπανία – Ελλάδα 10-9: Η εθνική πόλο των γυναικών «λύγισε» στη λήξη από απίστευτη φάση και έχασε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο
Reuters

Μετά από απίστευτη διαιτητική απόφαση, η Ισπανία έβαλε buzzer-beater γκολ, νίκησε την Εθνική πόλο των γυναικών (10-9) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. Δάκρυα από τις Ελληνίδες παίκτριες αμέσως μετά τη λήξη.

Ο τρόπος που χάθηκε το χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική πόλο των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα… πονάει, αλλά για τα κορίτσια αυτά, δεν θα πρέπει να υπάρχουν δάκρυα. Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με γκολ στη λήξη (10-9) μετά από απίστευτη απόφαση του διαιτητή και κατέκτησε την 4η θέση στο τουρνουά, με την ομάδα της Ιβηρικής να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Με το σκορ στο 9-9 και την τελευταία επίθεση στα χέρια της, η Ελλάδα ανέβασε και την τερματοφύλακα για να φτάσει στη νίκη, αλλά οι διαιτητές έδωσαν επιθετικό φάουλ και από τη μέση της πισίνας η Ισπανία σκόραρε buzzer-beater και νίκησε την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός πως πήγε καλά στην άμυνα, η Εθνική πόλο των γυναικών βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο από την Ισπανία, αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις φορές που βρέθηκε με παίκτρια παραπάνω.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Ισπανία τα πήγε πολύ καλά στην παίκτρια παραπάνω, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-2. Ένα σερί της εθνικής μας όμως έφερε το ματς στο 4-4, ενώ το πρώτο γκολ της Ελευθεριάδου στο ματς έκανε το 5-5. Από αβίαστο λάθος, όμως, ήρθε το 6-5 για την Γαλανόλευκη, λίγο πριν τη λήξη της 2ης περιόδου.

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να είναι αποτελεσματική στο 3ο οκτάλεπτο και… πλήρωσε τα λάθη της. Η Ισπανία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 7-5. Η Ελλάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, αφού η Ελευθεριάδου δεν μπόρεσε να νικήσει την Τέρε, σε εκτέλεση πέναλτι. Τα λάθη της Γαλανόλευκης συνεχίστηκαν, χάνοντας μάλιστα και επίθεση με διπλή παίκτρια παραπάνω! Η Διαμαντοπούλου ήταν η κορυφαία παίκτρια της Ελλάδας σε αυτό το οκάλεπτο, κάνοντας σπουδαίες επεμβάσεις. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου είχε τρία δοκάρια, κακές επιλογές και τελικά πέτυχε το πρώτο της γκολ στο οκτάλεπτο, μειώνοντας σε 7-6 με την Ξενάκη.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με κερδισμένο πέναλτι και γκολ υπέρ της Ισπανίας, που στη συνέχεια άνοιξε την… ψαλίδα, φτάνοντας στο 9-6. η γκολάρα της Ελευθερίας Πλευρίτου από τα 8 μέτρα έκανε το 9-7, για να έρθει λίγο μετά η Νίνου και να κάνει το 9-8. Το σερί της Ελλάδας έφερε το 9-9 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Νίνου.

Οι Ισπανίδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, με την Διαμαντοπούλου να κάνει απίστευτη επέμβαση και να τραυματίζεται στη φάση! Τελικά, το φινάλε “βάφτηκε” στα χρώματα της Ισπανίας, με την απίστευτη απόφαση του διαιτητή και το buzzer beater γκολ που μπήκε.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3

Ισπανία: Ράμος, Λακέτ, Ορτίθ (2), Βίβας, Μπαρίγκα (1), Ρουίθ (1), Φόρκα (3), Καμούς (1), Γκαρσία (1), Λέιτον (1), Τέρε, Κοέλιο

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου (2), Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου (1), Μ. Πλευρίτου (1), Ξενάκη (2), Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου (1), Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις