Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ισπανία – Ελλάδα: Παθιασμένο «ποδαρικό», πανάξιος βαθμός (video)

Ισπανία – Ελλάδα: Παθιασμένο «ποδαρικό», πανάξιος βαθμός (video)
Intime.gr

Τα… μεγάλα ονόματα πολλές φορές «λυγίζουν» από το ποδοσφαιρικό πάθος! Η Ισπανία έπεσε στην «παγίδα» που φοβόταν ο Λουίς Ενρίκε (την… υπεροψία) και η Ελλάδα έφυγε από το «Νουέβος Λος Κάρμενες» με το βαθμό (1-1) στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μπακασέτας ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι – Σημαντική η αλλαγή του Σιώπη με την έναρξη της επανάληψης.

Ένα υπέροχο «Χρόνια Πολλά» είπε στους Έλληνες η εθνική από την Ισπανία, ανήμερα της μεγάλης επετείου, της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνεγερσία. Η «Γαλανόλευκη» έφερε 1-1 μέσα στη Γρανάδα, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ. Έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει γκολ στην έδρα των Ιβήρων σε τέτοια διαδικασία από το 2018.

Η Ισπανία έδειξε μια.. φλύαρη υπεροχή, άνοιξε το σκορ με τον Μοράτα, αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει άλλες σοβαρές ευκαιρίες στα καρέ του Βλαχοδήμου. Ο Φαντ’ Σιπ διόρθωσε την εικόνα της ομάδας με την έναρξη της επανάληψης, βάζοντας στο ματς Τζόλη και Σιώπη και πήρε το βαθμό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα.

Έτσι, η «Γαλανόλευκη» βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 2ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ, μαζί με την Ισπανία. Η Σουηδία νίκησε εντός έδρας με 1-0 τη Γεωργία και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Την ερχόμενη Τετάρτη, η εθνική υποδέχεται την Γεωργία στην Τούμπα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με το ξεκίνημα του αγώνα, οι Ισπανοί έδειξαν τις προθέσεις τους, με κατοχή της μπάλας, αποτελεσματική πίεση και χαμένη ευκαιρία στο 2’ (πέρασε άουτ η κοντινή κεφαλιά του Όλμο).

Οι γηπεδούχοι κράτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιορίζοντας τη «Γαλανόλευκη» σε καθαρά αμυντικό ρόλο. Στο 14’ τα σουτ του Κόκε –μέσα από τη μεγάλη περιοχή- κόντραραν σε Τσιμίκα και Τζαβέλλα (οι δυο τους τα πήγαν εξαιρετικά). Παρά την υπεροχή των γηπεδούχων, η ομάδα του Φαν’τ Σιπ δεν έδειξε να πανικοβάλλεται στα μετόπισθεν.

Παίζοντας διπλή ζώνη άμυνας και βγάζοντας μεγάλο πάθος, η εθνική Ελλάδας κατάφερε να… γλιτώσει για μισή ώρα. Στο 32’ ο Όλμο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, για να έρθει στο επόμενο λεπτό ο Μοράτα και να κάνει το 1-0 (από υπέροχη ασίστ του Κόκε). Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, η Εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ θέλησε να ενισχύσει την εθνική μεσοεπιθετικά, βάζοντας τους Τζόλη και Σιώπη στις θέσεις των Μάνταλου και Λημνιού. Ο νεαρός επιθετικόςε του ΠΑΟΚ έδωσε… ζωντάνια μπροστά, στο κέντρο η ομάδα κυκλοφόρησε αρκετές φορές την μπάλα, ενώ στην άμυνα παρέμεινε σοβαρή.

Στο 57’ η «Γαλανόλευκη» έφτασε στην ισοφάριση, χωρίς να έχει κάνει σουτ στην αντίπαλη εστία. Σε προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, ο Ινίγο Μαρτίνεθ (αντικατέστησε με την έναρξη της επανάληψης τον Σέρχιο Ράμος) βρήκε τον Μασούρα κάτω από το γόνατο με τις τάπες του παπουτσιού του, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Μπακασέτας έκανε το 1-1.

Ισπανία και Ελλάδα προχώρησαν σε αλλαγές (ο Φορτούνης πέρασε στο ματς από ελληνικής πλευράς και λίγο αργότερα ο Γιακουμάκης). Ο Λουίς Ενρίκε «κυνήγησε» τη νίκη και στο 75’ ο Οριαθάμπαλ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα από κοντά και να πλασάρει για το 2-1, από μπαλιά του Γκιλ.

Παρά την ατυχία με τον Κώστα Τσιμίκα (έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Κυριακόπουλο στο 80’) η εθνική Ελλάδας δεν σταμάτησε να «μάχεται» και έφυγε από τη Γρανάδα με έναν πολύτιμο βαθμό.

Τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου

Σουηδία – Γεωργία 1-0

Ισπανία – Ελλάδα 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Σουηδία 3 (1-0)
  2. Ελλάδα (1-1)
  3. Ισπανία (1-1)
  4. Γεωργία 0 (0-1)
  5. Κόσοβο 0

Οι επόμενοι αγώνες:

Η 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28/03)

19:00 Γεωργία – Ισπανία

21:45 Κόσοβο – Σουηδία

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31/03)

21:45 Ελλάδα – Γεωργία

21:45 Ισπανία – Κόσοβο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις