Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Ασταμάτητη στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2022

Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Ασταμάτητη στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2022
Reuters

Πιεστική, απολαυστική και με υποδειγματική κυκλοφορία μπάλας. Η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε έκανε… πάρτι κόντρα στην Κόστα Ρίκα, επικρατώντας με 7-0, σε ματς για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της “ρόχα” στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους ηττημένους να μην έχουν τελική στον αγώνα!

Η Ισπανία πέτυχε για πρώτη φορά τρία γκολ στο πρώτο μέρος ενός αγώνα του Μουντιάλ μετά το 1934 (απέναντι στην Βραζιλία) νίκησε την Κόστα Ρίκα με 7-0 και πήρε… κεφάλι στον 5ο όμιλο του τουρνουά που γίνεται στο Κατάρ (τους ίδιους βαθμούς με την Ιαπωνία, που κέρδισε την Γερμανία, αλλά σε ισοβαθμία δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα).

Η Ισπανία ήταν ανώτερη στα πρώτα λεπτά του αγώνα της με την Κόστα Ρίκα και μόλις στο 10’έφτασε στο 1-0. Ο Ντάνι Όλμο δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε το κορμί του, βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο πορτιέρε και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Το… πάρτι της Ισπανίας συνεχίστηκε! Στο 21′ ο Τζόρντι Άλμπα έβγαλε την μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή, ο Ασένσιο έπιασε ένα «μονοκόμματο» σουτ με το τρομερό αριστερό του, και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Το 3-0 του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Άλμπα να ανατρέπεται εντός της μεγάλης περιοχής της Κόστα Ρίκα και τον Φεράν Τόρες να “γράφει” το 3-0.

Η Ισπανία δεν τράβηξε το… πόδι από το γκάζι ούτε στην επανάληψη. Στο 54′ και μετά από αδράνεια στην άμυνα των Κοσταρικανών, ο Ασένσιο έκλεψε και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Νάβας για το 4-0.

Το 5-0 ήταν μια… ομορφιά. Στο 74′ και μετά από ωραία σέντρα του Μοράτα, ο Γκάβι με φοβερό βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Νάβας!

Το φινάλε του αγώνα “έκρυβε” άλλα δυο γκολ για την “ρόχα”. Στο 89′ ο Σολέρ και στο 90+3′ ο Μοράτα διαμόρφωσαν το εντυπωσιακό 7-0.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις