Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ισπανία: Το ένταλμα σύλληψης για Ρουμπιάλες, η έφοδος στην Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και το «σκληρό» πρωτοσέλιδο της Marca

Ισπανία: Το ένταλμα σύλληψης για Ρουμπιάλες, η έφοδος στην Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και το «σκληρό» πρωτοσέλιδο της Marca
Reuters

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας, αλλά και ο πρώην πρόεδρός της, Λουίς Ρουμπιάλες, έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών. Το πρωτοσέλιδο της Marca είναι… όλα τα λεφτά.

Η ποδοσφαιρική Ισπανία βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα. ν Τετάρτη (20.03.2024) έγινε έφοδος στα γραφεία της Ομοσπονδίας και η έρευνα είχε να κάνει με παραβάσεις σε συμβόλαια και συμβάσεις των τελευταίων πέντε ετών όπου πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν ο Ρουμπιάλες ο οποίος πλέον έχει αποχωρήσει μετά το σκάνδαλο για το φιλί στην Χένι Ερμόσο.

Τα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπουανέφεραν ότι η αστυνομία προχώρησε και σε συλλήψεις, χωρίς να κατονομάζονται τα άτομα ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπήρξαν ταυτόχρονα έρευνες και σε σπίτια, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του Ρουμπιάλες στη Γρανάδα.

Αν και αρχικά υπήρχαν αναφορές για τη σύλληψη του ίδιου του Ρουμπιάλες, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας αναφέρεται πως εκδόθηκε σχετικό ένταλμα, αλλά φέρεται να βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Το πρόβλημα για τους Ισπανούς είναι ότι η Δομινικανή Δημοκρατία δεν έχει διμερή συμφωνία για έκδοση συλληφθέντων κάτι που σημαίνει ότι ο Ρουμπιάλες θα πρέπει να συλληφθεί κατά την επιστροφή του στην πατρίδα του.

Η τραγική αυτή κατάσταση, απασχόλησε τον Τύπο στην Ισπανία και έγινε πρωτοσέλιδο στην Marca. «Ντροπιαστική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου» γράφει στον τίτλο της η κορυφαία αθλητική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ εκφράζεται η άποψη ότι ο πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας θα συνεργαστεί με τις αρχές και επομένως θα επιστρέψει στην πατρίδα του οικειοθελώς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις