Μια ακόμα ελληνική κορυφή στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντα! Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου πανηγύρισε την κατάκτηση ιστορικού χρυσού μεταλλίου για την ελληνική ξιφασκία στη διοργάνωση.
Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στο ξίφος ασκήσεως, επικρατώντας με σκορ 15-13 της Αιγύπτιας, Amr Hossny Sara.
Η Ελληνίδα ξιφομάχος -με προπονήτρια την Έλλη Τσολακίδου- μπήκε πολύ δυνατά στον τελικό, πήρε εξαρχής το προβάδισμα στον αγώνα, και μέχρι τον τελευταίο πόντο κράτησε μια απόσταση από την αντίπαλό της, κατακτώντας την 1η θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η ελληνική ξιφασκία σε Μεσογειακούς Αγώνες.
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, συμπαίκτες και μέλη της ελληνικής αποστολής έτρεξαν πάνω στην Κοντοχριστοπούλου για να την συγχαρούν και την σήκωσαν στον αέρα!
Πολύ καλή ήταν και η παρουσία της Μαρίας Χαλδαίου. Η Ελληνίδα ξιφομάχος σημείωσε τρεις νίκες στην πουλ και πέρασε άνευ αγώνα από τη φάση των “16”, προτού ηττηθεί στον προημιτελικό με 15-5 από την Τάκερ και ολοκληρώσει την προσπάθειά της στην πρώτη οκτάδα.
Στο ατομικό ξίφος ασκήσεως των ανδρών αγωνίστηκε ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος. Ο Έλληνας ξιφομάχος σημείωσε μία νίκη στην πουλ, επικρατώντας του Κροάτη Μπόρνα Σπόλιαρ με 5-3, και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό. Στη φάση των “16” αντιμετώπισε τον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Χάμζα, από τον οποίο ηττήθηκε με 15-8, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στη 12η θέση.
