Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιταλία – Κροατία 13-15: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η «χρβάτσκα» στο πόλο των ανδρών στη διαδικασία των πέναλτι

Ιταλία – Κροατία 13-15: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η «χρβάτσκα» στο πόλο των ανδρών στη διαδικασία των πέναλτι
Reuters

Για τρίτη φορά στην Ιστορία της, η Κροατία κατάφερε να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο των ανδρών! Η “χρβάτσκα” πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας της Ιταλίας, σε τελικό που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (15-13).

Πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη φορά στην Ιστορία της αναδείχθηκε η εθνική πόλο των ανδρών της Κροατίας. Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Ντόχα, η ομάδα του Ιβιτσα Τούτσακ επικράτησε της Ιταλίας με 15-13 στα πέναλτι (κ.α. 11-11) και επανήλθε στην κορυφή μετά από επτά χρόνια, έχοντας στο ρόστερ της τους Μάρκο Μπίγιατς και Λούκα Λόντσαρ του Ολυμπιακού.

Για τους «σετεμπέλο» του Σάντρο Καμπάνια, αυτός είναι ο δεύτερος χαμένος τελικός μέσα σε ενάμιση χρόνο, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα του 2022 από την Ισπανία στη Βουδαπέστη.

Ο τελικός ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος, καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει έστω με διαφορά δύο τερμάτων. Ο Αντρέα Φοντέλι, που ήταν ο κορυφαίος της Ιταλίας με έξι γκολ, έδωσε προβάδισμα 11-10 στην ομάδα του με πέναλτι, 1΄40΄΄ πριν τη λήξη, οι Κροάτες έχασαν μία επίθεση με παίκτη παραπάνω, αλλά στο τέλος, και σε συνθήκη «7 εναντίον 6», αφού προωθήθηκε και ο Μπίγιατς, ο Μπούριτς ισοφάρισε πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ντελ Λούνγκο απέκρουσε το σουτ του Φάτοβιτς και έδωσε πλεονέκτημα στους «σετεμπέλο», που ξεκίνησαν με δύο εύστοχες εκτελέσεις. Ο Τούτσακ άλλαξε τερματοφύλακα και ο Μάτε Ανιτς, αφού πρώτα είδε τον πολύπειρο Ετσενίκε να «σημαδεύει» το δοκάρι, εν συνεχεία απέκρουσε το πέναλτι του Ντι Φούλβιο. Ο Ζούβελα ήταν αυτός που πέτυχε το τελευταίο γκολ και «σφράγισε» την επιστροφή της Κροατίας στην κορυφή του κόσμου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτην την Ιταλία): 3-2, 2-3, 2-3, 4-3

Στα πέναλτι: 2-4

ΙΤΑΛΙΑ: Φοντέλι 6, Ντι Φούλβιο 2, Πρεσούτι 3, Μαρτζιάλι, Κοντέμι

ΚΡΟΑΤΙΑ: Χάρκοφ 5, Μάρινιτς-Κράγκιτς 4, Μπούριτς 3, Μπίλιακα, Ζούβελα, Βρλιτς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις