Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιτούδης για Ελλάδα – Ισπανία: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο – Ζωντανό παράδειγμα ο Γιάννης»

Ιτούδης για Ελλάδα – Ισπανία: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο – Ζωντανό παράδειγμα ο Γιάννης»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του φιλικού αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία, στάθηκε στα καλά στοιχεία που έβγαλε η Εθνική στο παιχνίδι, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο για την συγκλονιστική παρουσία του στο ΟΑΚΑ, βοηθώντας με τον δικό του τρόπο την επικράτηση της Ελλάδας επί της Ισπανίας, ενώ όσον αφορά τον Γιώργο Παπαγιάννη τόνισε ότι ο Έλληνας σέντερ έχει διάθεση και θέληση να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να ακολουθήσει την Εθνική στις υποχρεώσεις της.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Είμαστε στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και ο κόσμος ήρθε να στηρίξει. Είναι το πρώτο επίσημο φιλικό με αρκετές απουσίες και με πράγματα που χρησιμοποιήσαμε. Κάποια πράγματα βγήκαν κάποια όχι

Όταν έγινε γνωστό ότι θα συνεργαστώ με την Εθνική είπα ότι νιώθω περηφάνεια και υπάρχει ευθύνη. Αυτό που με ικανοποιεί ήταν πως η ομάδα έδωσε μάχες. Είχαμε 5-6 βουτιές στο παρκέ και αυτό είναι που μπορώ να υποσχεθώ για τη συνέχεια. Η κεντρική ιδέα είναι το παιχνίδι μας.

Το αμυντικό κομμάτι είναι σημαντικό στοιχείο, αλλά είναι σημαντικοί και οι πόντοι στο transition. Όταν τα παιδιά μπορούν να πιέσουν και δίνουν μάχες, είναι σημαντικό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με ψηλό σχήμα, προσπαθήσαμε να παίξουμε small ball. Είχαμε κάποιες κακές άμυνες και το πληρώσαμε. Έχουμε χρόνο και εικόνα να δουλέψουμε πράγματα. Είμαστε ομάδα που μπορεί να πάει στη ρακέτα. Θα πρέπει οι αντίπαλοι να πληρώνουν όταν μας κάνουν φάουλ.

Ο Γιάννης είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Ήρθε πολύ συγκεντρωμένος, με μεγάλη όρεξη και μεγάλη θέληση. Την υγεία του να έχει. Όταν ο συγκεκριμένος παίκτης χαμηλώνει και παίζει άμυνα στα 4/4 είναι ζωντανό παράδειγμα. Ο Παπαγιάννης κάνει προσπάθεια να επιστρέψει, όλα τα παιδιά κάνουν προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο σε 3-4 προπονήσεις να ανταποκριθείς. θα βρούμε τον δρόμο. Έχει τη θέληση να προλάβει ο Παπαγιάννης”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις