Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ήττα για την Εθνική πόλο Ανδρών στον τελικό από το Μαυροβούνιο

Ήττα για την Εθνική πόλο Ανδρών στον τελικό από το Μαυροβούνιο

Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε με 10-9 από το Μαυροβούνιο στον τελικό του Προολυμπιακού του Ρότερνταμ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση. Πρόκειται για μία “γλυκιά” ήττα για τη “γαλανόλευκη”, η οποία έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε χωρίς τον Άγγελο Βλαχόπουλο, ωστόσο πάλεψε μέχρι τέλους κόντρα στους πανίσχυρους Μαυροβούνιους, χάνοντας στις λεπτομέρειες.

Η Εθνική πόλο προηγήθηκε με 7-9 με γκολ του Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μετά από συμβολή του VAR. Οι Μαυροβούνιοι βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν με 10-8 με γκολ των Ίβοβιτς και Μάτκοβιτς. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Δερβίσης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 2-1, 1-4. Σύνολο: 9-10.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανίδης, Γεννηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Λαζοβιτς, Μπρούλιαν 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Κουκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάϊτς, Μάτκοβιτς 5, Ράντοβιτς, Κάντιτς.

Στον μικρό τελικό η Κροατία εξασφάλισε το 3ο εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο επικρατώντας με 25-24 της Ρωσίας στην διαδικασία των πέναλτι (11-11 κανονικός αγώνας).

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη κάτω από ένα απύθμενο άγχος για τους παίκτες και των δύο ομάδων. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν σε 11 – 11 μόλις 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και οδήγησαν την συνάντηση στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί χρειάστηκε να εκτελεστούν 13 πέναλτι από κάθε ομάδα για να βγει ο τελικός νικητής.

Η εικόνα του μικρού τελικού μαρτυρά το μέγεθος της επιτυχίας της Εθνικής Ελλάδας που κατάφερε, σε ένα ψυχοφθόρο τουρνουά, να φτάσει στην πρόκριση και να εξασφαλίσει την συμμετοχή για 16η φορά στην Ολυμπιάδα.

Την 5η θέση του προολυμπιακού τουρνουά κατέλαβε η Ολλανδία που κέρδισε με 10-9 την Γαλλία και την 7η η Γεωργία που επικράτησε με 18-10 του Καναδά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις