Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλάθης: «Μπορούσαμε Final4 με τον Παναθηναϊκό – Ελπίζω να γίνω προπονητής» (video)

Καλάθης: «Μπορούσαμε Final4 με τον Παναθηναϊκό – Ελπίζω να γίνω προπονητής» (video)
ΦΩΤΟ intime

Ο Νικ Καλάθης αγωνίζεται πια στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ξέχασε τον Παναθηναϊκό στο Focus που έκανε σε αυτόν η Euroleague για την καριέρα του στη διοργάνωση και την ευκαιρία του να επιστρέψει στους τίτλους στην Ευρώπη.

Ο πρώην αρχηγός του Τριφυλλιού θυμήθηκε και την πρώτη μεγάλη του “παράσταση” στη Euroleague, με τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Ναβάρο, ενώ αποκάλυψε στο τέλος ότι σκέφτεται να γίνει προπονητής όταν σταματήσει το μπάσκετ.

Οι δηλώσεις του Καλάθη

Για το ξεκίνημά του στη Euroleague: «Ήμουν 21 ετών και είχα πολλή ενέργεια μέσα μου. Έπρεπε να περάσω μέσα από έναν τοίχο για να μπορέσω να παίξω. Τα ματς με την  Μπαρτσελόνα και η άμυνα στον Ναβάρο ήταν ένα βήμα στην καριέρα μου. Ο Ομπράντοβιτς με μετέτρεψε σε ευρωπαίο παίκτη. Με έβαλε σε διαδικασία να είμαι πετυχημενος. Και από τη στιγμή που το έκανε βελτιωνόμουν από χρονιά σε χρονιά».

Για τον Παναθηναϊκό: «Τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό πίστευα ότι μπορούσαμε να πάμε στο Final 4. Είχαμε αυτή τη δυνατότητα αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα μου για πολλά χρόνια και εκείνη που με έφερε στην Ευρώπη. Πάντα θα έχω μέσα μου ένα ειδικό κομμάτι για αυτούς».

Για την προπονητική: «Νομίζω ότι είναι καλό να είναι προπονητής κάποιος που έχει υπάρξει παίκτης, γιατί ξέρει κάθε φορά το συναίσθημα του αθλητή. Νομίζω ότι θα μπορούσα να γίνω αληθινά καλός στην προπονητική, να έχω ένα καλό τιμ προπονητών δίπλα μου ως σταφ. Ελπίζω ότι θα παίξω ακόμη κάποια χρόνια, αλλά στο τέλος της καριέρας μου, ίσως αποφασίσω και έχω την ευκαιρία να το κάνω αυτό (σ.σ. να γίνει προπονητής).

Ο Γιασικεβίτσιους για τον Καλάθη: «Γνωριζόμαστε καλά από τον Παναθηναϊκό. Μέσα στο παρκέ και για τις δύο ώρες της προπόνησης είμαστε παίκτης και προπονητής. Όμως εξω από αυτό πιστεύω ότι είμαστε δύο φιλαράκια».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις